Nissan Almera: vervangen dak antenne

Bouwjaar: 1998, Motorcode: n.v.t.

Hoe kan ik de dak antenne vervangen die zeg maar op het dak gemonteerd is boven de berijderstoel ,volgens mij moet er het een en ander van het interieur losgehaald worden.
De antenne is boven op het dak afgebroken dus wil ik deze vervangen ,maar als dit een grote of ingrijpende operatie gaat worden loop ik te denken aan een raam antenne of iets dergelijks ,maar ook daar heb ik weinig of zeg maar geen ervaring mee.

WIE KAN MIJ OP WEG HELPEN om dit op te lossen.

t0n

Geplaatst door t0n (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JEROEN5326 (0) PRO, 17 jaar geleden

TON...ik denk dat je antenne boven de bestuurder zit,...... maar dit is wat te doen. Haal je radio los , neem de antennekabel los uit de radio, volg de kabel onder /achter het dashboard richting de linker(bestuurders)deurpost,
haal hiervoor het dashboarddeel onder het stuur los en zie/merk dat de kabel de deurstijl in gaat.....
Nu moet je het gedeelte op het dak losmaken.Als je de antennevoet los hebt, trek je de kabel een klein stukje (+/- 10cm) naar buiten. Nu knip je de voet los van de kabel, tape nu de nieuwe antennekabel vast aan het uitstekende stukje kabel(niet te dik,maar wel goed vast!!). Nu trek je zachtjes aan het kabeldeel wat onder je dashboard zit,en trek de kabel door de deurstijl heen......( je bent er nu BIJNA!!! ), nu is het nog een kleinigheid om de kabel aan te sluiten aan/in de radio!!



S U C 6 JEROEN

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.