Nissan Patrol: Vrijloopnaaf/differentieel patrol y61

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8

Hallo,

Ik heb een nissan patrol die niet meer normaal in zijn vierwielaandrijving kan rijden. Als ik een scherpe bocht maak in 4wd dan staat de auto bijna meteen stil en moet ik behoorlijk veel gas geven om de bocht door te komen. In 2wd rijdt hij perfect. Zou mijn tussenbak kapot kunnen zijn zodat hij het verschil in de toerentallen van de voor en achteras niet meer kan verwerken. Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt.

Patrol 2.8 td6 y61

Geplaatst door Patrol 2.8 td6 y61 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Patrol? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik je verhaal zo lees dan begrijp ik eruit dat je de 4wd ook op de verharde weg gebruikt?????????!!!!!!!!!!!!!! Zeker niet meer doen. De tussenbak heeft niet de inrichting om draaisnelheidsverschillen tussen de voorste en achterste aandrijfas op te vangen. Er zit namelijk geen cardan in zoals bij de voor of achteras waarbij het natuurlijk wel mogenlijk is om draaisnelheidsverchil tussen links en rechts op te vangen.

Je hebt daar overigens zo'n waarschuwingsstikker voor op de zonneklep zitten. Daar staat op dat je 4wd-h en 4wd-l alleen op "wegdek" mag gebruiken wat slip toelaat.


Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.