Nissan Sunny: waar zit de sproeierpomp nissan sunny '95

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

Mijn naam is Lennart van Lent en dit is mijn eerste auto. Het betreft een Nissan Sunny uit '95. Hijis kort geleden afgekeurd op een paar punten. Die zijn verholpen. Nu is ernog een probleem. De sproeierpomp functioneert niet als ik de gevel overhaal gaan de ruitenwissers wel heen en weer alleen hij sproeit niet. Het reservoir is op niveau maar ik hoor de pomp/motor ook niet. Nu heb ik gehoord dat het kan zijn dat er vuil op de stekkers zit. Maar het probleem waar ik voornamelijk tegenaan loop is:: waar zit de pomp waar ik kan meten. Nu heb ik het slangetje gevolgd en het gaat achterlangs het paneel een hele vage plek vind ik. Maar goed ik heb dus de bouten en schroeven los gemaakt van het rechter voorpaneel maar nu krijg ik hem er niet vanaf. Kan iemand miij stapsgewijs uitleggen wat ik moet doen?

Mvg,

Lennart van Lent.

Nissan_Sunny

Geplaatst door Nissan_Sunny (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Je moet de voorste hoek van het kunststof scherm wat in de wieL kuip zit loshalen en terugklappen.

De sproeier tank zit dus tussen de bumper en het rechter voorwiel in.

Nissan_Sunny (0), 11 jaar geleden

Wat is een wie kuip? Ja ik weet waar de tank zit maar ik moet de pomp hebben.

Nissan_Sunny (0), 11 jaar geleden

Oh wielkuip*

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat heb je met een iPad. Van die rare woordsuggesties, moet je nog goed opletten ook.

koffieboon (0), 11 jaar geleden

De wielkuip is het kunststof "spatbord" wat om je voorwiel zit. Dit moet je deels losmaken (2 of 3 schroeven is genoeg) om bij de ONDERkant van je reservoir te komen. Daar zitten 2 pompjes (witte stekker = voor, groene stekker = achter).

PS: je zijpaneel hoeft dus niet los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.