Nissan Primera: xenon verlichting primera sport plus 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

ik heb al een tijdje dat mijn xenon verlichting zonder dat ik het door heb minder fel brand als ik dan rijd dan gaat zo opeens het licht weer lekker fel branden eerst dacht ik dat het aan de rechter lamp lag want die was gewoon geel ipv wit/blauw dus die heb ik vervangen en de lichtopbrenst is nu weer goed alleen gaan de lampen soms maar zo weer minder fel branden en dan uit het niets weer opeens gewoon fel branden iemand een idee?????????

bvd grtx richard

rohs

Geplaatst door rohs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

klinkt als een massaprobleem. Sjaak

rohs (0), 17 jaar geleden

weet je zo waar ik ergens zou moeten gaan zoeken?

bvd richard

kombikart (0), 17 jaar geleden

Ik heb ergens gelezen dat als je een lamp vervangt je de andere ook beter kunt vervangen. Mss heeft het daar mee te maken. Dat massaprobleem zou ook heel goed kunnen. Het zal de massa zijn van de travo's die de hoogspanning opwekken denk ik. Gr Fred

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

zit hier geen automatische hoogte regeling op toevallig? of brand de lamp ook echt minder fel als je er voor staat? (stilstaande auto).

rohs (0), 17 jaar geleden

er zit wel een automatische hoogte regeling op het is gewoon een fabriek afsysteem maar i zal eerst de massa kabels een loshalen en opschuuren en invetten met vaseline kijken of het dan over is .

grtx richard

wjhtimmer (0), 17 jaar geleden

Beste Richard,

Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn auto (Primera Sport Plus 1.8). Heb je inmiddels een oplossing kunnen vinden?

Groeten,

John

rohs (0), 17 jaar geleden

hoi john nee ik heb nog geen oplossing hier voor gevonden wel vind ik dat hij het niet meer zo vaak doet als eerst maar het is wel iritant mocht jij nog een oplossing vinden post die dan ook effe

vr gr richard

JEROEN5326 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij een klant van mij heb ik het zelfde gehad; DE oplossing was en dure.....eerst de ene en toen de andere lamp vervangen => alles brandde weer perfect. Hellas ging drie weken later de trafo kapot van een van de units !!!

Lamp(je) kost ongeveer €150,- p/st Komplete unit kost ongeveer €600,-



Twee maanden later ruilde de man zijn primera in ; na 5,5 jaar PUUR rijgenot !!


Suc 6 Jeroen

Budje (0), 17 jaar geleden

Ik heb een Primera P11-144 (2.0 Sport plus) en ben al langer ontevreden over de lichtobrengst. Nu heb ik al behoorlijk veel kilometers op klok (nu net de 250.000 vrijwel probleemloze kilometers) dus ik dacht dat de lampjes gewoon niet meer voldoende lichtopbrengst hadden. Immers ook xenon heeft een aantal branduren en de opbrengst gaat achteruit. Ik heb beide lampjes al vervangen door nieuwe D2S Philips 85122 lampen maar ik kan nou niet zeggen dat het zoveel beter is geworden. Links en rechts is het iets beter maar recht vooruit vind ik het nog steeds maar zozo. Veel halogeen lampen van inhalende auto's hebben lijken feller, en dan heb ik het maar even niet over andere auto's met xenon, deze zijn zonder uitzondering feller.

Laatst knipperde ze zelfs vaak onder het rijden waar ik niet vrolijk van werd. Nu is dan bij een incident gebleven maar ik heb dat wel al vaker zien gebeuren, vooral als je achter een andere auto staat was het dan goed te zien.

Zou het kunnen dat de voorschakelunit's niet goed zijn? Dus dat ze een te lage spanning afgeven? Ik ben al op zoek naar nieuwe units maar die zijn vrij lastig te vinden.

wjhtimmer (0), 17 jaar geleden

Beste richard,

Vandaag hebben we gecontroleerd (met behulp van het werkplaatshandboek) of de juiste spanning (12V=) aanwezig is tussen + en massa (rood/geel-zwart en roze/blauw-zwart) op de aansluiting van de koplampeenheid.

In mijn geval was de spanning in orde. Waarschijnlijk is dus de hoogspanningseenheid (de zogenaamde HID) defect. Ik zal dus de koplampeenheden moeten vervangen tenzij iemand weet of de hoogspanningseenheden afzonderlijk te repareren/vervangen zijn.

Groeten,


John

JEROEN5326 (0) PRO, 17 jaar geleden

Helaas niet via de NISSAN-originele onderdelen , maar wie weet wel via eel fijn-electronica specialist

SUC 6 Jeroen

P.S. Laat het weten als er zo'n specialist is gevonden die het kan ....

rohs (0), 16 jaar geleden

ik heb zelf inmiddels 2 nieuwe philips lampen gekocht voor 85 euro per set online besteld,met een hogere kelvin waarde en heb nou spierwit licht en ze blijven nou ook beide scherp en vallen niet meer uit.
Ik kwqam er ook achter toen ik de oude lampen eruit hield dat er 2 verschillende merken in zaten.

bedankt voor alle reacties

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

probleem is ruim 1 jaar oud. topic gesloten



moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.