Nissan Primera: ZEER vreemd en hard gebonk vanuit de ophanging

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: SR20De

Sinds een paar dagen viel het me op dat over hobbels/drempels ik een hardere bonk van linksvoor hoor komen dan van rechtsvoor.

Ik heb de zichtbare rubbers vergeleken met rechts (stabi-stang, stuurstang, spoorstang etc) maar die zijn gelijk aan elkaar. Dus niet omhoog geschoten, gescheurd oid.

Het is sowieso een geluid dat enkel bij een op en neer beweging te horen is. Het is als je in de auto zit een vreemd geluid. Het lijkt alsof die kant te ver in kan veren en daardoor op een bepaalde stop komt. Het is geen gekraak maar meer een plotselinge bonk bij het te ver inveren.

Ik ga sowieso het spul demonteren binnenkort dus dan zal ik t allemaal checken. Mss is er een rubber doorgeschoten oid. Als ik aan de ophanging niets kan zien en aan de schokbrekers ook niet ga ik links met rechts omwisselen. Verplaatst het geluid weet je het snel genoeg. Toch wil ik jullie mening graag weten.

Mijn onderstel is overigens niet standaard meer. Ik heb een A-merk kwaliteits schroefset gemonteerd van Intrax. Deze zit er inmiddels enkele maanden onder en dit probleem heb ik sinds enkele dagen zonder dat daar rare dingen aan vooraf zijn gegaan. De rijhoogte en mate van demping is onveranderd gebleven.

Wielen zitten ook gewoon goed vast.

DaMasterPNut

Geplaatst door DaMasterPNut (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

DaMasterPNut (0), 15 jaar geleden

Ik heb net nog ff in het FSM van de P11 gekeken en vond deze afbeelding:

[img]http://i110.photobucket.com/albums/n104/...[/img]

http://i110.photobucket.com/albums/n104/... <= Grote versie

Zo te zien zit er in dat ding onderaan vet of olie oid, kan dat onderdeel deze klachten veroorzaken?

DaMasterPNut (0), 15 jaar geleden

T komt uit de schokbreker.

Shadowranger (0), 15 jaar geleden

Dat is een bekend probleem van P11 primera's. Ik heb dit ook diverse malen gehoord en de auto teruggebracht naar de dealer. Bleek dat de bussen van de ophanging droog worden en dit gebonkt veroorzaken. Voornamelijk met droog en warm weer is het duidelijker te horen.

Er is niets aan te doen dan vervangen of de bussen opnieuw in te vetten. Dan gaat het ongeveer een jaar of 2 weer goed en dan is het geluid weer terug.

DaMasterPNut (0), 15 jaar geleden

Het probleem was niet Nissan gerelateerd. Mijn Intrax RS schroefset had een schokbreker met intern mankement. Dit is bij Intrax in een uurtje gerepareerd onder garantie en daarna was het probleem verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.