Nissan Primera: Zeer vreemde ophangingsgeluiden, maar nu ineens weg??

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: SR20De

Ik ben gister naar de Ring geweest en heb daar 2 rondjes gedaan op de natte baan.
Na het 2de rondje auto op de parkeerplaats gezet en toen ik het 3de rondje wilde doen hoorde ik een heel vreemd krakend/bonkend geluid van rechtsvoor komen.

Tijdens het rijden (rond de 50 a 60 km/h) klonk het als een kapotte kineet maar dan veel onregelmatiger en harder, het drong veel meer de cabine in. Dit zat me natuurlijk niet bepaald lekker dus de auto op het schaarkrikje gezet en even snel gekeken en gevoeld maar er was niks kapot, alles zat vast en rubbers waren heel...

Toen besloten om huiswaarts te keren en heb het onderweg nog eventjes gehoord en toen we vanuit stilstand vertrokken uit een file werd het weer hoorbaar. De rest van de rit heb ik gewoon 120 km/h tot 160 km/h kunnen rijden, ongeacht of er hobbels waren want de auto voelde niet gek aan, het weggedrag was totaal ongewijzigd en bochten gingen ook zonder problemen.

Vanochtend heb ik 45 minuten rondgereden. Van huis weg richting snelweg, toen terug en via industrieterrein naar huis. Nu niks meer gehoord. Ik heb langzaam gereden en opgetrokken, snel gereden en snel opgetrokken, hard geremd, zacht geremd, snel links/rechts gestuurd, langzaam links/rechts gestuurd, achteruit gereden, en scherp insturend vooruit en achteruit hier de oprit opgereden maar heb het geluid niet meer gehoord.

Kan ik iets opgepikt hebben van de baan wat klem gezeten heeft?

What the hell was dit?? Het gaat om een '98 Nissan Primera 2.0 SLX met Intrax RS schroefset en 18 inch wielen welke verder nooit voor problemen hebben gezorgd. Een tijd terug is rechtsvoor de homokineet vervangen.

DaMasterPNut

Geplaatst door DaMasterPNut (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

zitten je wielmoeren goed vast en de aandrijfasmoer

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Het klinkt als een draagarm.
ik herken het wel, je kunt het niet echt opwekken, alleen op een klinkerweg moet je het hoorbaar kunnen maken.
Soms is het er, en soms hoor je het weken niet.

DaMasterPNut (0), 16 jaar geleden

Garage belde:

Homokineet totaal naar de tering gereden met 2 rondjes Ring.

Gaat nu dus origineel Nissan kineet onder. Linksvoor zit nog originele kineet onder die al 133.000 km meegaat en 8 rondjes Ring heeft overleefd.

Vanmiddag 300 euro aftikken, en 18de weer naar de Ring.

Case closed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.