Nissan X-Trail: zekeringen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

waar en onder welke benaming vind ik de zekering (en) voor de achterlichten? de rest schijn te werken, enkel de achterlichten en de plaatverlichting doet het niet.
Er zitten een zekeringskastje links onder het stuur en een kastje in het motorcompartiment

bellabelgica

Geplaatst door bellabelgica (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze zekering bevind zich in de IPDM en deze zit linksvoorin in de motorruimte. Het is een plaat met stekkeraansluitingen, relais en zekeringen. De plaat zal cremekleurig wezen en in een zwartebak zitten. Heb hem van een X-trail eigenlijk nog nooit in m'n handen gehad.

Ton

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Ton ik heb het zekeringsdoosje onder de luchtinvoerbuis reeds gevonden, als ik dat doosje open zie ik een aantal relais en zekeringen gaande van 50A tot 10A bedoel je dat geheel of zit die nog ergend anders, ik kan die ene zekering niet detecteren wat mij ten zeerste verwondert, ik heb wel enig verstand van een wagen maar deze keer lukt het mij niet die ene te vinden.

Michel7773 (0) PRO, 14 jaar geleden

volgens mij is het zekering 45 in de ipdm middelste rij 5e van boven 10 a

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Heren, ik dank u voor uw reacties.
Ondertussen heb ik de tweede zekeringsdoos in het motorcompartiment gevonden met onderaan die witte plakket de zekeringen.
Wie haalt het nu in zijn hoofd om op zo een plaats, onder de luchtinlaatbuis en dan nog aan de onderkant van een plakket waar een bundel draden tegenhouden. Of heeft dat een reden misschien, op andere wagens zitten de "gewone" zekeringen toch beter bereikbaar.

Michel7773 (0) PRO, 14 jaar geleden

Normaal gaan de zekeringen daar ook niet stuk. Ben ook wel benieuwd waarom er bij jullie een zekering kapot is gegaan.
De IPDM ,waar deze zekering in zit, is nl een schakelcomputer die wordt aangestuurd via het can netwerk.

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Michel, ik had heel gewoon mijn aanhanger aangekoppeld aan de nieuwe wagen maar er niet aan gedacht dat op mijn vorige wagen ik het alarm had doorgetrokken tot op de aanhanger zodat die mee beveiligd was tegen diefstal. Dit was in feite een overbrugging naar massa, zodoende.
Een zekering dient natuurlijk om te verzekeren tegen dergelijke voorvallen en met een aanhanger gaat er soms eens iets mis met de verlichting hé

Alvast nogmaals bedankt

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

En, doen de achterlichten het weer?
Want dat heb je nog niet verteld.......

mvg,
moderator.

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Inderdaad, dat staat er nog niet expliciet op maar de lichtjes branden als nieuw en de aanhanger heeft ook de nodige verlichting.
Dus het forum heeft weeral eens zijn dienst bewezen.
Ferm hé.

Vrg

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

mooi zo....bedankt voor de feedback.

mvg,
moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.