Nissan Micra 1997: Zware/laat koppelende koppeling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CG10, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 40

Hallo iedereen! Een tijdje terug heb ik mijn eerste auto gekocht, een 1.0 liter Nissan Micra uit 1997. De auto loopt en rijdt prima. Het enige wat me is opgevallen is dat de koppeling veel zwaarder gaat dan andere auto's waar ik in heb gereden. Hij grijpt ook erg laat aan. Ik ben hier inmiddels wel aan gewend, maar wanneer iemand anders in de auto stapt lukt soepel weg rijden niet.

Daarnaast maakt de bak soms nogal een ontevreden knarsend geluid wanneer ik hem terug schakel naar de twee of in de achteruit zet. Hij gaat vaak ook erg moeilijk in de achteruit.

Ik wil eigenlijk niet te veel geld uitgeven aan de auto. Een nieuwe koppeling installeren gaat al snel meer kosten dan dat ik voor de auto heb betaald ben ik bang. Is er wellicht een manier om hier iets aan te doen wat niet te veel kost? Ik dacht zelf dat met het afstellen van de koppeling het probleem wellicht deels op te lossen is en het leven van de koppeling nog wat te verlengen is. Of als iemand anders een idee heeft? Alvast bedankt!

Sybren12

Geplaatst door Sybren12 , lid sinds 7 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.