Opel Corsa: 1.2 -tje hikt tegen de 60 km/h

Bouwjaar: 1997

Hoi ,

Mijn corsaatje B rijd als een zonnetje, start lekker remt nu goed, alleen is er 1 probleempje...
Als ik op de snelweg rij en ik ga een uitvoegstrook op en laat de auto teruglopen naar de 80 dan gaat ie een beetje murmelen, klinkt lekker vaag, maar soort stotteren. Wel vertelde ze mij bij de opel-dealer, dat mijn motorrubbers moeten worden vervangen en de boordcomputer vertelde dat alles ok was afgesteld. ( = in Naarden gratis, d.w.z. alleen kijken)
Als ik gewoon 50 - 60 km/h rij in zijn 4e versnelling dat kan ie ook wel eens hikken en murmelen.
Ik vraag me af wat we hier nu aan kunnen doen.
Is het misschien een gasklep of een bougie ofzo?? Ik heb een kleine beurt gehad bij 115.000 en inmiddels staan we op 118.000.
Ik heb al eens shell V-power getankt, wieweet is deze onzin peut echt het einde...
Ook mis ik een beetje pit, voor zover een 1.2 eco pittig kan zijn merk ik als ie warm is, dat ie een beetje minder aan het worden is...
Dynamo is al vervangen bij 100.000 en mijn bekende waterpomp is ook weer versvervangen bij 80.000 geloof ik, dus sja....

martijn78

Geplaatst door martijn78 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

martijn78 (0), 18 jaar geleden

oja, mijn uitlaatje is laatst vervangen vanaf de KAT en volgens mij lekt ie een beetje , waarschijnlijk moet ie klem even iets strakker aan gedraaid worden..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.