Opel Corsa: problemen met starten en afslaan op ralentie

Bouwjaar: 1986

hallo,
Het gaat hier over een corsa van '86 met inductiegever.
En ik zit al een tijdje met een probleem en vind er maar geen oplossing op. Een tijdje geleden draaide mijn motor niet goed en zag ik dat hy overvonkte van zijn 3e bougiekabel naar de motor. daarom bougiekabels vervangen + bougies.
Nu was het iets beter maar een paar dagen later kwam pas echt de problemen boven;
heel moeilijk starten, telkens afslaan by starten zelfs wanneer choke op en hoge toeren aanhouden. naa een tydje kryg ik hem dan toch aan de praat wanneer ik vertrek met volle gas, maar toch blijft hy stotteren/nijging tot afslaan en ook ploft hij in mijn uitlaat. ook draait rydt hy soms naa een paar meters wel wanneer ik choke volledig optrek en van de gas afblijf. wanneer ik deze induw heeft hy toch weer de nijging af te slaan. naa een tijdje draaien gaat hy iets beter maar wanneer ik stop aan bv. een kruispunt slaagt hy ook af. enkel wanneer ik de choke volledig optrek tot 3/4 blijft hy draaien tegen een hoger aantal toeren wat normaal is.
ik heb mijn bougiekabels en bougies door nieuwe exemplaren vervangen en deze vonken goed, aan de bobine is ook niks speciaals te zien. de carburator is volledig uitgekuist. nergens geen vacuumslangen los. wanneer ik gas geef zie ik de "gassproeier" de bovenste sproeier benzine inspuiten.
Wat zou de oorzak nog kunnen zijn?
hopelijk weten jullie raad?

rooky

Geplaatst door rooky (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

wat is de motorcode?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.