Opel Zafira: 1.8 Maxx - TC ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo. Sinds enige dagen ben ik de trotse bezitter van een Zafira 2004 - 1.8 Maxx met diverse opties. Het is mij nog niet geheel duidelijk of er nu wel of geen TC opzit. Volgens de folders niet op de 1.6 en 1.8, volgens de dealer wel op de 1.8. Voor het starten ligt het TC lampje niet op. Een kwestie van testen op gras of sneeuw oid of wie kan mij vertellen of het er nu wel of niet op zit. Alvast bedankt!

Peter8784

Geplaatst door Peter8784 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als er T.C. op zit moet er ook een schakelaar om de tcuit te schakelen op zitten en moet er een lampje oplichten en na een paar tellen weerdoven als het contact wordt aan gezet

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

tegenwoordig zit er geen schakelaar meer op...wel een slip lampje in het dash

Peter8784 (0), 19 jaar geleden

Klopt van die schakelaar, dat hebben ze me bij de garage ook verteld. Geen lampje is dus geen TC :-(

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

staat ook op de site van opel bij de specificaties...inderdaad op de 1.6 en 1.8 geen standaard tc.

digital8 (0), 19 jaar geleden

Vreemd mijn Zafira 1.8 16V van Jan. 2004 heeft wel TC het lampje op het dashbord gaat gewoon aan wanneer ik m'n sleutel draai., een knop om TC uit te schakelen heb ik idd ook niet meer dat was zo vanaf het nieuwe model heeft de verkoper mij verteld, ik was daar namelijk ook al voor terug geweest. (ook ik miste die knop op m'n dashboard)

Ik heb wel het nieuwste model Zafira met (o.a.) de 3delige achterbank met 3x 3punts gordel enz. enz.


Hmmm., toch nog een controleeren morgen....

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien zat dit bij een optie pakket bij jouw auto.

Peter8784 (0), 19 jaar geleden

prutser, Dig8 en Willem, dank voor jullie reakties. Dig8, dit is idd erg vreemd. Heb nogmaals eea gecontroleerd en het zit er echt niet op. Heb ik nog een ander vraagje. Ivm mijn caravan heb ik een Close Ratio versnellingsbak besteld (in de volksmond ook wel sportbak genoemd). Deze maakt bij 120 km/uur ~3800rpm. Ik ben benieuwd hoeveel dit verschilt met een 'normale' wide ratio versnellingsbak. Wellicht dat je dit een keer voor me kan bekijken? gr.Peter

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij een normale bak zal dit ongeveer 3000 tot 3200 tpm zijn.
Scheelt ook in 't verbruik.

Willem

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

halverwge 2004 zijn ze overgegaan op my 2005..dus vandaar de wijzigingen.

Xijp (0), 16 jaar geleden

[quote=Willem]Als er T.C. op zit moet er ook een schakelaar om de tcuit te schakelen op zitten en moet er een lampje oplichten en na een paar tellen weerdoven als het contact wordt aan gezet[/quote]
Dit klopt allemaal. Ik heb een Zafira 1.8 uit 1999 mét TC-knopje. Alleen is mij onduidelijk wanneer die TC ingeschakeld is en wanneer die uitgeschakeld is. Immers. het boekje zegt dat het lampje uit moet gaan als het contact is aangezet en dat de TC werkt als het lampje uit is. Als het lampje aanstaat is er volgens de handleiding sprake van storing en moet ik mijn Opel-vrienden raadplegen. Gek dus dat met een druk op de knop het lampje in het dashboard aangaat terwijl ik in de veronderstelling ben dat het dan is ingeschakeld. Alom verwarring dus!
Wie schept hier duidelijkheid?

Bob

henk benzinetank (0) PRO, 16 jaar geleden

@ Xijp, Filosofie van Opel is: TC-lamp aan, géén TC. Er is dan een storing, of je hebt zelf TC uitgezet.
Als het TC-lampje niet brandt, is in feite alles functioneel. Je hebt dus altijd TC standaard aan vanaf het moment dat je je contact aan hebt staan... Ter controle gaat tijdens contact aanzetten ook altijd even het TC-lampje branden. En als het goed is, en je gáát met je wielen doorslippen, en je TC gaat dus feitelijk aan het werk om het doorslippen te voorkomen, dan wordt je daar weer opgewezen door een knipperend TC-lampje.

Kortom, TC lamp uit, je hebt wel TC.
TC lamp aan, je hebt om de een of andere reden geen TC.

Zo, dat was een lekker verhaaltje...

Xijp (0), 16 jaar geleden

Henk, Veel benzineDank. Zo duidelijk kan het serviceboekje het niet vermelden. Het knopje is dus feitelijk overbodig, want waarom zou je TC uitzetten?

Xijp

henk benzinetank (0) PRO, 16 jaar geleden

Ach, als je dat knopje indrukt, dan kun je tenminste effe lekker gummen bij het stoplicht...

Henk

Xijp (0), 16 jaar geleden

Dat ik daar niet aan gedacht had! Al goed. Ga ik ook dat proberen ...

Xijp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.