Opel Zafira: zafira 1.6 16v

Bouwjaar: 1999

Hallo.....
Heb hier een zafira staan met het volgende probleem...
De auto start wel, loopt stationair maar zodra je gasgeeft verzuipt de auto.... Heb hem aan de co- apparaat gezet en dan zie je dat hij veelste rijk staat te draaien en op toeren nog meer heb ik een co van 9,0..... Heb hem uitgelezen en een foutcode p0170 zit erin... Iemand een idee waar ik moet zoeken????

Geplaatst door

Patje8412 (0)
badge

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Temperatuur zender ??
groetjes ceesie

ceesie1583 0
badge

19 jaar

waarschijnlijk luchtmassameter/lamdasonde defect.

Opeltje 0
badge

19 jaar

Volgens mij zit geen luchtmassameter op, alleen inlaatluchttempsensor en is het dan niet zo dat als ik die lostrek dat de computer dan een vaste waarde aangeeft????? Hetzelfde voor de lamba?? Als ik die lostrek dan krijg hij toch ook een vaste waarde????

Patje8412 0
badge

19 jaar

dicht is inderdaad goed. ik ou eens met een draaiende motor de parameters met een motortester bekijken.

Opeltje 0
badge

19 jaar

heb vandaag lambdasensor vernieuwd maar zonder resultaat, loopt stationair heel erg beroerd... Op toeren ook heel erg!!! Valt niet mee te rijden... Er word gewoon teveel brandstof ingespoten om de een of andere manier....

Patje8412 0
badge

19 jaar

zoek eerst eens uit wat de foutcode inhoudt!!!!!

sjaak10918 0
badge

19 jaar

foutcode is lamdasensor maar kan ook als oorzaak luchtmassameter hebben als deze wagen deze nog heeft inderdaad. verder kunnen benzinedruk,injectoren,uitlaatsysteem deze foutcode ook geven.

Opeltje 0
badge

19 jaar

er zit in ieder geval geen luchtmassameter op... Maar moet er wel bij zeggen dat het flexibel stuk tussen de uitlaat wel een sissend geluid geeft, hoe meer gas je probeert te geven hoe harder... Maar ik kan bijna niet geloven dat dat er iets mee te maken heeft.. Wel????

Patje8412 0
badge

19 jaar

Uitlaat misschien verstopt.

Hans

Hans4037 0
badge

19 jaar

nee, uitlaat zit niet verstopt, kan het misschien aan de egr liggen??? en hoe kan ik dat testen...

Patje8412 0
badge

19 jaar

egr kan..hoort ook bij ht uitlaatsysteem..dan moet je de egr klep demonteren en kijken of de klep open staat.

Opeltje 0
badge

19 jaar

Egr heb ik gedemonteerd en het klepje was dicht.... Hoort dit???? Als die dicht is dan is het goed neem ik aan... Iemand andere ideeen van wat het kan zijn....

Patje8412 0
badge

19 jaar

Ben er achter, blijkt toch aan de uitlaat te liggen, kat verstopt. Alleen heb nu het probleem dat de motor stationair 2000tpm loopt. Iemand een idee, geen foutcodes en zeker geen luchtlekkages..... Dacht zelf aan stappenmotor... Heb deze al gereinigd evenals de gasklephuis.. Heb ook zelf stappenmotor uitgetrokken zodat hij de luchtoevoor afsloot.. motor liep daarna tussen de 600 en 900 toeren te schommelen.... Maar na paar dagen weer 200o toeren oh ja het is een 1.6xel motor

Patje8412 0
badge

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.