Opel Astra: 2010 Opel Astra H SW 1.6xer vs opel astra 1.8xer

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6xer/1.8xer

Hallo allemaal,
Let op: dit is geen vraag of iemand een auto mij wil aanbieden voor verkoop! Alleen een aantal vragen mb meer info mbt het model en de hiermee gerelateerde modelproblemen ivm een toekomstige aanschaf.

Door aankomende gezinsuitbreiding later dit jaar, ben ik me aan het oriënteren voor aanschaf van een 2e hands Opel Astra stationwagon. Liefst van bj2009/2010, <50k-75k gelopen met onderhoudsboekjes en NAP.

Ik heb nu nog niks op het oog, ivm vragen die ik heb mbt de verschillende uitvoeringen, prestaties, duurzaamheid en technisch veelvoorkomende gebreken, voordat ik gericht ga zoeken naar een specifieke uitvoering met uitrusting.

Kan iemand mij tips geven, mbt wat de beste/ meest verstandige koop is tussen:

Een 1.6 vs de 1.8 benzine met betrekking tot verbruik, prestaties/zuinigheid en type specifieke mankementen oftewel betrouwbaarheid. Is het verschil tussen 115 en 140 pk goed merkbaar?

Waar is bij aankoop vooral raadzaam om op te letten? Wat is wijs om met de verkopende partij(merkdealer) af te spreken bij aankoop ivm technische aflevering en garanties?

Weet iemand de verschillen tussen de varianten "Cosmo" en "111 year edition"? Kan iemand mij indicatief laten weten wat zo'n auto redelijkerwijze mag kosten?

Bedankt voor alle info :)

Eric

EricF1977

Geplaatst door EricF1977 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (295) PRO, 9 jaar geleden

Beste leden
Problemcar.nl houd zich voornamelijk bezig met het oplossen van technische problemen.
Om eigenschappen van voertuigen te bespreken zijn er een tal van mediums te vinden waar u antwoord zult vinden op al uw vragen.
Natuurlijk willen we u best een stukje op weg helpen:

www.autoweek.nl www.autozine.nl

Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.