Opel Omega: 2.5 TD met licht vermogensverlies

Bouwjaar: 1998

Beste kenners,

Mijn Omega 2.5 TD 6 cilinder automaat met 260.000 km op de teller heeft last van licht vermogensverlies. Hij is in onderhoud bij de Opel dealer, maar die heeft niet direct een idee waar het aan kan liggen.

De automaat is in orde en het blok loopt als een zonnetje. Toch voel ik sinds een dikke week dat hij wat minder PK's op de achterwielen kwijt kan. Normaal kan ik bijvoorbeeld vanaf 120 km/uur plankgas optrekken (net niet de kickdown raken), en de automaat blijft dan lekker in de lockup en trekt op trekkracht op zonder terugschakelen. Als ik dat nu probeer schakelt hij eerst terug.

Heeft er iemand enig idee wat er mis kan zijn?

Marcel

Marcel7004

Geplaatst door Marcel7004 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Turbo Versleten?

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

onder op de inlaat zit een dun slangetje naar de turbodruksensor. het wil wel eens gebeuren dat het buisje aan het inlaatspruitstuk verstopt zit effe door prikken met een dun boortje . succes basje

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

en is het opgelost??? basje

Marcel7006 (0), 19 jaar geleden

YES!

Het bleek een vervuild brandstof-filter te zijn. Hij trekt weer als een raket (toen hij nieuw was is hij door Carli Motors getuned).

Thanks!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.