Opel Omega: (2.5 V6 Station) geluid rechtsachter

Bouwjaar: 1995

Rechtsachter hoor ik een brommend geluid dat je het beste hoort bij 60-80 km/h. Als ik naar rechts stuur (dus als de auto op de linkerkant 'hangt', is het weg. Als ik naar links stuur, dus als de auto op de rechterkant 'hangt'is het erger. Kan dat het rechter wiellager zijn?
Verder trekt de auto naar rechts. Als ik het stuur loslaat zit ik zo in de rechterberm. (is uitgelijnd en gebalanceerd). Kan dat met bovenstaande te maken hebben?

Groeten,

Martijn

Martijn7427

Geplaatst door Martijn7427 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wim5220 (0), 19 jaar geleden

hoi heb hetzelfde probleem gehad met opel astra.
bij mij leek het op een kapot wiellager maar blek het aan de banden te liggen zgn cubbing. kijk eens naar het profiel van de achterband zijn de nokjes verschillend van hoogte dan ligt het vrijwel zeker hieraan. anders even het reservewiel er op leggen en dan proberen of het dan weg is. volgens garage ligt het aan het soort banden er liggen banden op die een hoger gewicht kunnen dragen omdat het een stationcar is en als je dan meestal rijdt zonder gewicht dan krijg je dat verschijnsel.
succes wim

Martijn7427 (0), 19 jaar geleden

Ja, het is wel sinds er achter nieuwe Pirelli's omliggen. Maar dan zou het toch bij beide banden moeten zijn? Het is nu alleen rechtsachter.
Is er trouwens iets aan te doen?

Martijn7427 (0), 19 jaar geleden

Het was inderdaad het wiellager rechtsachter. Het is inmiddels vervangen en de herrie is weg. Nu hoor ik heel vaag iets aan de linkerkant. Zal dan wel het andere wiellager zijn wat er aan zit te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.