Opel Omega: 2.5td slaat soms af, vooral als tank 1/4vol is

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5td

Deze omega 2.5td slaat soms af ,dit treedt vooral op als de tank onder de 1/4vol is, hij had een storing op de rpm sensor ,deze is al vervangen, het brandtstof filter vervangen en de slangen op lekkage gecontroleerd.
Toen de auto bij ons afsloeg zat er geen brandtstof in het filter, vorige week is hij bij de klant afgeslagen, ernaar toe gereden,brandstof erbij getankt, en hij liep weer, klant heeft de tank vol getankt en hij is tot nu toe nog niet weer afgeslagen??
Wie kent dit probleem en de oplossing.

M.v.g. Pieter de Jager

PIETER9040

Geplaatst door PIETER9040 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ernst2884 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit zou kunnen betekenen dat de houder waar de brandstofopvoerpomp in zit los zit in de tank. Als de brandstofmeter ook schommelend aanwijst (vooral in bochten etc.) dan zit deze houder niet meer vast op de tank. Doordat hij scheef ligt kan hij niet meer bij de brandstof die nog in de tank zit en zal hij afslaan. (Heeft ons een brandstofpomp gekost, drooggelopen!)
Succes, Nico.

basje (0) PRO, 17 jaar geleden

kijk ook eens naar het pompje in de tank of die wel pompt


basje

mulliegeert (0) PRO, 17 jaar geleden

Pas vandaag ingelogd op deze site.

Heb zelf op mijn vorige omega 3 x de opvoerpomp in de brandstoftank moeten vervangen. Bij 1/4 tankinhoud vile de motor na het nemen van een klaverblad verkeerswisselaar uit na het nemen van een bocht van 270 °, even wachten en terug starten was mogelijk. Ook als het voertuig op een naar links hellend valk geparkeerd was, of met de neus naar beneden was starten niet meer mogelijk.

Vervangen van de opvoerpomp in de brandstoftank was de oplossing.

Bij mijn huidige omega dti common rail was de tussenpomp onder de passagierszetel 1 x stuk, een probleem dat men ook bij BMW kent. Hier start het voertuig helemaal niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.