Opel ZAFIRA-A: 2e hands ECU

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Wie kan mij helpen met het volgend probleem: De ECU van mijn Opel Zafira 1.8 16v uit 2001 stuurt 1 van de ontstekingen niet meer aan, ik ben naarstig op zoek naar een andere ECU, ik heb zelf niet heel veel verstand van deze dingen en wil graag een paar dingen weten. Het schijnt dat je wel een gebruikte ECU kunt overzetten zonder te hoeven inlezen mits er een bijbehorende transponder, sleutel en immo bij zit en het art. nummer overeen moet komen met de oude ECU, die zocht ik ook compleet maar het type GM 09 158 726 is verdomd moeilijk te vinden... Ik heb er een gevonden maar is alleen een ECU. Dus zonder de rest. Heb ik hier nou wat aan want ik hoor en lees nu dat een 2e hands ECU eerst in het voertuig waar het uitkomt uitgeleerd moet worden voordat hij weer bruikbaar is. Kan iemand mij vertellen waar ik aan toe ben a.u.b. want ik weet het eerlijk gezegd niet meer...

Silvv1

Geplaatst door Silvv1 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Klopt van dat uitleren. Dat is de manier waarop Opel het wisselen van ECU's mogelijk maakt.
Een goed demonteer bedrijf zal dit voor je doen.
Daarna kan de dealer of merk-specialist de oude ECU in je auto ook uitleren en de nieuwe daarna weer inleren.

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Waar zit je precies? Ik weet wel een aantal bedrijven die deze ecu zonder probleem kunnen inleren, waaronder wij zelf.

Silvv1 (0), 7 jaar geleden

@Arjenhofstra: Ik zit in Roosendaal.
Maar hij moet neem ik aan dus eerst uitgeleerd/gereset worden, kunnen jullie dat ook zonder dat het in de oude auto zit?

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Hij moet inderdaad gereset worden, maar dat lukt ook wel zonder de oude auto.
Wij zitten in Drachten, dus niet echt in de buurt. Je kunt eventueel ook even bij autobedrijf Wout Bouman in Wijk en Aalburg informeren, dat is wat dichterbij.

Silvv1 (0), 7 jaar geleden

Dank je wel, ik ga daar wel informeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.