Opel Astra: 3e aircocompressor defekt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: dth

Beste collega's, er is ons hier de vraag gesteld hoe het komt dat een Astra al tot 3x toe een nieuwe compressor vd airco defekt heeft. Ik heb voertuig gezien en inderdaad als je de airco aanzette viel de motor stil omdat de koppeling gewoon haperde. Ik heb er mijn aircotoestel aangehangen op de hogedruk, maar onmiddellijk moeten verwijderen of de meter "ontplofte". Er zit zodanig veel druk op dat die compressor defekt moet.
Vorige garages hebben daar al de condensor op vervangen en dus ook 3 compressoren.
Nu blijk ik gisteren een identieke panne ontdekt te hebben bij een Meriva diesel. Deze persoon vond dat zijn ventilator sneller opsprong dan gewoonlijk. Ik heb dus ook mijn Robinair aangekoppeld, maar weeral onmiddellijk moeten afkoppelen wegens te hoge druk.

Herkend iemand deze pannes? Ik kan de drukken niet meten gezien de defekten. Bij de Astra hebben ze "alles" al vervangen volgens de eigenaar.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Systeem niet gespoeld? Een flinke verstopping zal waarschijnlijk de oorzaak zijn.

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Dat weten we dus niet, maar als ze de condensor vervangen hebben, normaal wel. Maar ja...
En alsof het nog niet genoeg is hebben wij gisteren opnieuw Meriva (benzine) binnen met de vraag om de airco na te kijken voor het verlof want hij "doet raar".
Toen ik de dop van de hogedruk afdeed kwam het gas er borrelend uit.............

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

momenteel geen oplossing voorzien. Topic voorlopig afgesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.