Opel Corsa: '99 Corsa B 1.2 16V EcoTec schokt en houdt in

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V EcoTec

Hallo!

Ik rij een '99 Corsa B 1.2 16V EcoTec, en heb een vraagje over een probleem dat ik veel op dit forum tegenkom. Namelijk dat de auto schokt en inhoudt. Dit komt vooral voor bij een koude start in de ochtend. De auto schokt dan en wilt eigenlijk voor geen meter optrekken, hij houdt heel erg in. Wanneer de motor eenmaal warm is, is dit probleem grotendeels weg. Echter komt het wel voor dat hij bij het optrekken soms inhoudt, waardoor het lijkt dat de auto gewoon niet vooruit wil hoeveel gas je ook geeft.

Ik heb de auto 2x laten uitlezen, beide keren heeft de garage de fout verwijderd, maar beide keren komt er een lambda sensor fout naar voren. Precieze fout code weet ik niet.

Het volgende is al vervangen: bougies, olie, oliefilter, luchtfilter, luchtmassameter... Het heeft allemaal helemaal niets geholpen.

Nu zag ik op dit forum dat het wel eens aan de EGR klep zou kunnen liggen, dat deze vuil is. Maar met de foto's op dit forum weet ik wel ongeveer waar de EGR klep bij mijn motorblok moet zitten. Maar zie ik nergens staan hoe ik deze kan schoonmaken. Iemand enig idee?

Of zal ik toch maar de lambda sensor (laten) vervangen? Is dit een moeilijke klus?

Alvast bedankt!
Gr.

mrfaya

Geplaatst door mrfaya (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

mrfaya (0), 14 jaar geleden

PS. de auto heeft een open luchtfilter... maar dit zou toch niets moeten uitmaken?

Overigens merkte ik vandaag wel op dat de temp. steeg naar 100/100+ op het metertje... wat normaal toch wel iets over de 90 blijft. Nu moet ik wel zeggen dat het erg warm buiten was, en dat ik flink in de toeren heb gereden ongeveer 20minuten lang.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zonder exacte fout code heb ik slechts 2 adviezen:
1. verwijder open luchtfilter en monteer originele luchtfilterhuis en filter.
2. Laat uitlezen en zorg dat je de exacte code(s) krijgt en post die hier.

kleijn (0), 14 jaar geleden

nokken as sensor ??

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou eens naar de LMM kijken. De kans dat hij sneuvelt door een sportfilter is groot en krijg je ook een foutcode op je lambda sonde.
Jos

mrfaya (0), 14 jaar geleden

Hoi,

Zou het schoonmaken of vervangen van de EGR klep kunnen helpen? Zo ja, heeft iemand tekeningen of een beschrijving hoe ik deze loshaal en te werk moet gaan bij mijn motorblok? Ik heb mensen ook al horen praten over de EGR klep dicht maken???

Overigens nog een opmerking: deze problemen waren er al VOORDAT de openlucht filter erin kwam. En met de openlucht filter is het niet erger of beter geworden.

@oldford: Dan zou ik ém nog een keer moeten laten uitlezen, maar dat kan pas a.s. maandag bij de garage. De code(s) weet ik namelijk niet meer.
@kleijn: Bedankt voor je mail!
@CorsaC: Ik heb de orginele LMM liggen (is nog gewoon goed), en een nieuwe LMM... en beide maken niets uit.

Ik heb een afspraak bij een garage, deze gaat a.s. maandag de lambda sensor voor me nakijken. En kijken wat het zou kunnen zijn...
Maar wil in de tussentijd natuurlijk 't een en ander zelf nakijken... wie weet kan ik het oplossen zonder de garage, en dat scheelt natuurlijk $$$.

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

Uitlaatspruitstuk niet gescheurd?
Jos

iwan.m (0), 14 jaar geleden

ik denk dat je luchtmassameter toch niet goed is , heb je toen wel een nieuwe gemonteerd of een gebruikte?

Iwan

Potty (0), 14 jaar geleden

Beste ,heb juist zelfde probleem gehad zoals jij heb beschreven.Oplossing was simpel ,gewoon nieuwe luchtmassameter steken en t'his opgelost.Bij mij werd wel foutcode P0130 (lage spanning lambdasonde) opgeslagen en geen foutcode ivm de masameter.Zodus is het wel wat mislijdend.

mrfaya (0), 14 jaar geleden

Hallo!

Ik had de auto naar de garage gebracht, volgende is gedaan:
1. luchtmassameter is vervangen door een nieuwe orginele van BOSCH
2. orginele luchtfilter is teruggeplaatst, openluchtfilter is verwijderd (op advies van garage)

Auto rijdt nu weer prima! :)

TIP voor iemand die met hetzelfde probleem komt te zitten: koop een orginele BOSCH luchtmassameter ipv imitatie !!! Dat had ik namelijk gedaan, eerst imitatie gekocht en geprobeerd maar dat werkte dus voor geen meter!

Bedankt voor de reacties!

Gr!

kleijn (0), 14 jaar geleden

liever de dealer
weer een gelukkig opel fan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.