Opel Astra: Aanjager Opel Astra G

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Tijdens het rijden in mijn vakantie roken we een brandlucht in de auto. Na een tijdje ontdekte ik dat de aanjager het niet meer deed. Zekering gecheckt maar dat is het niet. Alle standen doen het niet meer dus ik denk dat het motortje stuk is. Volgens mij zit dat motortje achter het dashboardkastje. Kan iemand dat voor mij bevestigen? Is het overigens makkelijk zelf te vervangen of kan ik hem beter even naar de garage brengen? Ook heb ik op internet iets gelezen over elementen op/in zo'n motortje, weet niet precies wat daar mee bedoelt wordt. Nog 1 vraagje. Wat kost eventueel een nieuw motortje?

PS: Het gaat hier om een Opel Astra G, bj. 1999.

Bogie1968

Geplaatst door Bogie1968 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

ik zou eerst eens bij de schakelaar kijken, die gaan vaker kapot dan het motortje zelf.

Bogie1968 (0), 13 jaar geleden

Zit daar ook iets achter wat kan doorbranden Mark? En is dat iets wat ik zelf zou kunnen vervangen door bijvoorbeeld een schakelaar van de sloop?
Ik neem aan dat ik dan de midden console moet verwijderen hè?

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja het contact kan uitbranden, weerstanden kunnen uitbranden, die zitten allemaal bij de schakelaar, je zou bij het motortje kunnen kijken of er een connector zit van de motor die los kan en daar met een multimeter meten(even in de gaten houden dat je niet de recirculatie klep meet die daar ook op de motor zit).
Vaak kun je door ruiken wel enigzins bepalen waar de brandgeur vandaan komt.

Sandervs86 (0), 13 jaar geleden

Beste,

waar hij lucht pakt van buiten die dan door de aanjager gaat (achter handschoenkastje), zit daar niet zo een klein sensortje die de warmte meet. Die durven doorbranden en dan werkt niks meer. (is ongeveer 4 cm en zit dicht bij de vloerbekleding helemaal achteraan)

Groeten
Sander

Bogie1968 (0), 13 jaar geleden

Ik ga alle opties even langs. Het kan even duren heb namelijk ook niet zo'n metertje dus moet hier en daar wat lenen. Het moet natuurlijk sowieso voor de winter gemaakt zijn. Ik houd jullie op de hoogte. Alvast bedankt voor de informatie.
Groet Martin

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

bij iedere doehetzelf zaak heb je een multimetertje voor 10 euro, dus dat is altijd makkelijk om te hebben.

Bogie1968 (0), 13 jaar geleden

Nou heb een multimetertje geleend maar ga er zeker eentje aanschaffen. Na een aantal metingen bleek het inderdaad toch de aanjager zelf te zijn. Heb via internet een tweedehans besteld en verwisseld en de aanjager werkt weer prima. Ik heb weer lucht. Allemaal bedankt voor jullie hulp en adviezen.
Martin

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Heel mooi, anders zou je met dit weer snel beslagen ramen hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.