Opel Corsa: Aanslaan achteras

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,ik heb een corsa b uit 1996 en ben er erg blij mee.Maar ik heb een probleem; als ik over een drempel ga dan slaat de achter kant erg gauw aan,helemaal als er iemand achterin zit.Als ik dus met de achterwielen van de drempel rijd dan bonkt en kraakt ie. Vraag is: schokbrekers of veren??

dashbord

Geplaatst door dashbord , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

moderator PRO, 12 jaar geleden

Is het niet de uitlaat die dan de achteras raakt? Het gebeurt nog wel eens dat deze te laag hangt i.v.m. uitgerekte ophangrubbers of een niet juiste montage.

dashbord, 12 jaar geleden

Nee,is gecontroleerd,de uitlaat hangt goed.Het is gewoon net, bij het neerkomen van de achterwielen alsof de veren helemaal platgedrukt worden en dat er geen ruimte meer tussen de veren zit.

moderator PRO, 12 jaar geleden

Zet de auto eens op de brug met 4 volwassen personen er in en ga dan eens aan de bumper hangen. Allicht valt er dan wel iets te ontdekken.

proximuss, 12 jaar geleden

De achterveren worden niet ineens slap met de tijd. Meestal gaan de schokbrekers kapot. Je zou kunnen kijken of ze lekken. Heb dit ook al eens meegemaakt dat de schokbrekers kapot waren. Ff op marjtplaats kijken, kosten toen rond de 40 euro van monroe. Is makkelik zelf te doen. Succes.

dashbord, 12 jaar geleden

Hallo allemaal. Het had toch met de uitlaat te maken. En wel met de klem van het midenstuk naar de achterdemper,die kwam op de achteras,die op zijn beurt er weer voor zorgde dat de uitlaat tegen de bodem dreunde. Gevonden dus en verholpen dankzij de tips hier.Dank jullie allemaal hier voor jullie reacties.

dashbord, 11 jaar geleden

Probleem was dus idd de uitlaatklem. Dank voor jullie bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!