Opel Astra: aansluiting diagnose computer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: x17dtl

hallo

weet iemand wat voor connector een X17DTL van oktober 1999 en januari 2000 heeft?

is dit OBD2?

driekske

Geplaatst door driekske (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Gewoon OBD. 16 pins. Zit onder de handrem.

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

De aanwezigheid van de standaard 16-polige EOBD-stekker betekent niet dat je hem ook met een goedkope EOBD scanner kunt uitlezen.
Dan kan voor diesels pas vanaf bouwjaar 2004.

driekske (0), 15 jaar geleden

[quote=oldford]De aanwezigheid van de standaard 16-polige EOBD-stekker betekent niet dat je hem ook met een goedkope EOBD scanner kunt uitlezen.
Dan kan voor diesels pas vanaf bouwjaar 2004.[/quote]
Met welke scanner wel dan?
Is EOBD niet iets anders dan OBD en OBD2

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

O.K. daar gaan we weer:
OBD is On-Board Diagnostics. Dit is een algemene kreet en het bestaat al meer dan 20 jaar. Er zijn geen regels of wetten voor, iedereen mag doen wat hij wil.
OBD is niet alleen voor auto's. Zelfs een koffiezetmachine heeft OBD. O.K., zijn niet meer dan 3 foutlampjes maar toch het is OBD. Het zegt alleen maar dat er door de computer controles worden gedaan, die op één of andere manier aan de gebruiker worden doorgegeven.

OBD2 is een Amerikaanse Uitlaatgasemissie eis die geldt voor in Amerika verkochte auto's en hier geen rechtsgeldigheid heeft en door niemand wordt gebruikt.
EOBD is de Europese Uitlaatgasemissie eis, waarvan grote delen zijn overgenomen van OBD2, waaronder de vorm en aansluiting van de diagnose-stekker.

Voor dit voertuig heb je iets nodig dat hetzelfde kan als de fabrieks tester, de Tech2. Dat wordt ofwel een professionele after-market scanner of het programma Op-com dat op een laptop draait (kost 750 euro).

Verdere info over EOBD: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

driekske (0), 15 jaar geleden

bedankt old ford, dit is wat ik zocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.