Opel Corsa 1.4i: Aansluiting voor aanhanger doet niets

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Sinds kort doet de aansluiting voor de verlichting van een aanhanger helemaal niets meer. Verschillende kabels geprobeerd en ook verschillende aanhangers, maar de verlichting op de aanhanger doet het niet meer. Enig idee waar ik kan gaan zoeken? Wordt dit nog geregeld door een zekering die kapot kan zin? Suggesties zijn erg welkom, want het is erg vervelend rijden zo. Alvast bedankt.

hanz4103

Geplaatst door hanz4103 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

werkt er helemaal niets meer..of alleen de verlichting.

hanz4103 (0), 20 jaar geleden

De verlichting van de aanhanger doet het niet meer (dat is toch het enige wat met die stekker doorgegeven wordt?), er loopt dus schijnbaar geen stroom doorheen. Op de auto doet alle verlichting het prima. Bedankt vor je reactie trouwens!

wageral (0), 20 jaar geleden

Hallo Hanz, als echt geen enkel lampje brandt lijkt het me dat de massakabel onderbroken is. Maak het stopcontact bij de trekhaak eens open. Grote kans dat de contactjes geoxydeerd (geroest)zijn of wellicht een kabeltje is losgeraakt.Met een universeelmeter kan je nagaan welk kabeltje los zit. Voor het aansluitschema van zo'n stopcontact gewoon bij google even "aansluitschema trekhaak"invullen. Groet, Ger

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

inderdaad denk ik ook dat de stekkerdoos op de wagen zelf de boosdoener is. waarchijnlijk zijn de contactren verot..of de bedrading geoxideerd. wat mijn vorige vraag betreft: ik bedoelde hiermee..de verlichting, bedoel je hier alle verlichting mee...of branden alleen de lichten op de kar niet die behoren te branden als je koplampen aan staan....dus de knipperlichten bv doen het wel..

hanz4103 (0), 20 jaar geleden

Bedankt Ger en Opeltje voor de suggesties. Ik bedoelde inderdaad alle verlichting, sorry als ik onduidelijk was. Ik heb al eens wat contactspray in de stekkerdoos gedaan om evt. oxidatie tegen te gaan, maar misschien is het verstandiger om hem even open te halen, dat ga ik morgen even proberen. Als ik wat vind laat ik het weten, bedankt voor zover!

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

is het opgelost?

hanz4103 (0), 19 jaar geleden

Sorry dat ik niet eerder gereageerd heb trouwens, maar nee, het is nog niet opgelost. Ik heb hem wel opengehaald en met een vriend naar gekeken. maar we konden zo niks vreemds zien. Helaas hadden we dus geen multimeter bij de hand. Ik moet hem binnenkort toch wegbrengen voor een beurt, dus dan vraag ik of ze er dan even naar willen kijken. Bedankt i.i.g. voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.