Opel Corsa: Aantal "problemen" Opel Corsa

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb laatst een Opel Corsa 1.4 sport gekocht. Oud beestje, dus er mankeerd wel wat aan. (waar je later uiteraard achter komt)

De temperatuurmeter blijft eigenlijk bij het beginpunt staan. Laatst stond ik in de file, en liep hij ineens naar de 95 graden. Als je de temperatuur op max zet, en de blower op stand 4, zakt de temperatuur weer naar rond de 90 graden. Ligt dit aan de thermostaat? En is die makkelijk te vervangen?

Daarnaast maakt de motor een soort roffelend/tikkend geluid als je gas geeft, net alsof je in een kart rijd! Waar zou dit aan kunnen liggen?

Laatste punt is dat het licht van de "boardcomputer" (die de tijd/datum/temp. buiten aangeeft) knippert, en hij reset zichzelf steeds. Ik krijg de kap er niet af, dus kan zo niet zien of er een draadje o.i.d. los zit, maar zou dat het probleem kunnen zijn?

Bedankt alvast!!

Hylos

Geplaatst door Hylos (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mayke53 (0), 16 jaar geleden

Hey, temperatuur zakt altijd weer terug als je de verwarming aan zet. Ik heb zelf ook een corsa, maar bij mij is hij na een km of 5 tog wel 90 graden. Alleen wel heel gevoelig zodra je stilstaat loopt de temperatuur heel snel op.
De boardcomputer is een kwaaltje bij corsa's de steker breekt altijd bij de printplaat. Om deze los te kunnen maken moet je tussen de verwarmingsroosters de schroeven eruit draaien(dus eerst de roostertjes eruit wippen en dan de schroeven losdraaien) en weet niet zeker maar volgens mij moet dat middenpaneel ook een deel los.

Hoop dat je er iets mee kon.

gr Mayke

Hylos (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reactie!

Ja die temperatuur blijft vreemd. Bij de garage werd gezegt dat de thermostaat niet stuk was, aangezien er na 2 km al warmte uit de roosters komt. hij wou er wel een nieuwe opzetten maar dan moest de hele distributieriem er af! Ja laat dan maar, zal wel goed zijn. ;)

Ik zal proberen de rooster etc er uit te krijgen.. bedankt voor de tip!

Is het ook makkelijk om er een nieuwe dynamo in te zetten? Mn accu is namelijk voor de 3e keer leeg (nieuwe accu) dus het lijkt me dat het aan de dynamo ligt.

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

1. Thermosstaat stuk 100% zeker

2. Is het echt tikken of meer iets van een uitlaat lekkage

3. Storing uit laten lezen

Willem

Hylos (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie,

Hij wordt maandag helemaal nagekeken, dus dan hoor ik het wel. Een kapotte themostaat is toch verder niet erg? Hij neemt misschien wat meer

Hij tikt of roffelt echt, als je het gas indrukt hoor je het heel goed. Het geluid is wat moeilijk te omschrijven.. misschien meer een roffel dan een tik.

Wat bedoel je precies met storing uit laten lezen?

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

tikken ,,klepplunjers ,,roffelen nokkenas bij roffelen even de kleppendeksel verwijderen en kijken ofdat je nokkenas niet versleten is,bij deze type's zie je geloof ik je nokkenas zitten als je de olie vuldop verwijderd meestal zijn dat ook de nokken die versleten zijn die laatste 2 komt door slecht smering van de laatste nokken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.