Opel Corsa: abnormaal vochtig in mijn corsa 1.6 gsi van binnen, binnen e

Bouwjaar: 1994

Ook al heb ik de aanjager op vol blazen staan kan die de condens nog niet voorwerken, het was vannacht zelfs zo erg dat er op het achterste zijruit aan de binnenkant een cm ijs zat op het onderste strookje van het raam!
Dat kan toch nooit normaal zijn lijkt me, ik heb geen idee wat de oorzaak hiervan nu eigenlijk is. Ik weet wel dat de kachel in mn auto er zeeer lang over doet om warm te worden en echt superwarm wordt ie helemaal niet. voelt meer aan als lauw eigenlijk.

jackel4815

Geplaatst door jackel4815 (50) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

rottierood10479 (0), 18 jaar geleden

Zet even een paar van die vochtvreters in je auto.Ik heb ook last van vocht in de auto,niet zo als jij,maar toch wel vochtig.
En wat je kachel betreft.Ja dat wordt nakijken.

Om er voor te zorgen dat je je vocht kwijt raakt,je kachel aan zetten en je raampje een stukje open.Het moet er toch uit.
succes gr Marcel.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Verlies je ook koelwater? Dat zou dan kunnen wijzen op een lekke kachelradiateur. Haal de bekleding in de voetenruimte (L en R) eens los. Ligt hier een plas water onder?

wageral (0), 18 jaar geleden

Is echt niet normaal hoor! Kijk eens of je recirculatieklep wel werkt.
Groet,
Ger

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

ik heb ook last van veel vocht in mijn opel calibra.
vloermatten zijn ook helemaal doorweekt en s'morgens heel veel water op mijn vooruit, ik denk dat de oorzaak ligt bij één van mijn raam of deur rubbers die mss een klein scheurtje geeft.
lijn verwarming word ook niet echt heel warm meer zoals het zijn moet, temperatuur tekent amper halverwege aan en de thermostaat slaat al aan,ik dach eerst dat het metertje op niet goed meer werkte,maar de verwarming komt ook niet zo echt heel warm meer,mss de oorzaak zoeken bij de kachelradiator die mss verstopt is geraakt met kalk of zo

stefan84 (0), 18 jaar geleden

denk dat je inderdaad eens moet gaan zoeken naar eventuele slechte rubbers e.d. of ergens anders waar 'vocht'naar binnen kan komen!kan ook zo zijn kachelradiator wat koelvloeistof verliest en zo de ramen beslaan!het zijn vaak kleine dingen die zo'n probleem veroorzaken!

maar zo erg is natuurlijk niet normaal en het is ook niet normaal dat je daarvoor je raampje moet openzetten en de blazer op volle stand e.d.

succes

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

vandaag nog keer nagekeken en gezien dat mijn voor ruit los zit.
heb gehoord van een vriend van mij die veel aan auto's werkt het onmogelijk is om bij een calibra u raam uit te halen zonder te breken. zal ze in ieder geval moeten herlijmen, niet dat het veel is maar iedere druppel die langs daar binnen komt is er 1 teveel he.

rottierood10479 (0), 18 jaar geleden

Als je het vocht wilt weg hebben zal je toch echt je kachel aan moeten zetten en je raampje een stukje open.Heb je je ramen potdicht dan circuleert de vochtige lucht in de auto en kan geen kant op.Het blijft dus in de auto.
Dus,zet nou maar gewoon je raampje een stukje open en de kachel aan.
Dan kan de warme lucht MET het vocht uit de auto ontsnappen,anders circuleert het probleem in de auto.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Circulatie klep werkt hand bediend, werkt het klepje nog wel, komt wel eens voor dat t kabeltje los gaat.

Willem

stefan84 (0), 18 jaar geleden

rottierood

maar wat zijn probleem is dat het ijs aan de binnenkant staat e.d heeft een andere oorzaak dan de blazer op volle gas met een raampje open!maar waar komt dit probleem van???

Williewammes (0), 18 jaar geleden

Vochtvreter werkt erg goed. Had een beetje lekkage bij mijn achterlichten gehad waardoor de reservewielbak vol water stond. Moest ook krabben aan de binnenkant, maar nu een weekje later is ie weer net zo droog van binnen.

In geval van lekkage natuurlijk wel eerst even je lekkage verhelpen, anders is het letterlijk en figuurlijk dweilen met de kraan open :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.