Opel Corsa: corsa b 1.6 gsi boven de 120 km/h toerental veel te hoog!

Bouwjaar: 1994

Zodra ik op de snelweg rijd, en ik rij bv 140 in zn 5 dan is het net of ik een versnelling mis, want het toerental loopt dan veel te hoog op, er zat gister iemand bij mij in de auto, we reden op de snelweg en die zei op een gegeven moment zou je niet eens overschakelen? terwijl ik al in zn 5 reed met een snelheid van rond de 140. Ik durf ook bijna niet harder dan 140 te gaan want het is niet normaal zo'n herrie er dan vanaf komt.
Iemand een idee wat dit kan zijn?

jackel4815

Geplaatst door jackel4815 (50) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

roykejanssen (0), 18 jaar geleden

slippende koppeling?

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaad slippende koppeling.

wat anders zou het niet kunnen zijn.

dit kun je zien als je een constante snelheid rijdt (bijvoorbeeld 50 in zijn 4, en als je dan het gas vool intrapt zie je je toerenteller veel meer en sneller omhoog komen als de snelheid doet toenemen

Willem

roygsi (0), 18 jaar geleden

hoe bedoel je precies? want als ik 100 rij in zn 5. maakt de auto ook al de hele tijd minimaal 3000 toeren. ( 2.0 gsi)en boven de 120 hoor ik ook alleen maar de motor. ik zou het ook wel leuk vinden als je dan nog eens kan overschakelen maar de auto is blijkbaar gewoon erg hoogtoerig.

ik zat al te denken aan een iets grotere bandenmaat ofzo want verdere oplossigen zijn er denk ik niet. op de snelweg is het inderdaad niet altijd even comfortabel. zuinig kwa verbruik zal het ook niet zijn.

jackel4815 (50), 18 jaar geleden

de auto is wel gechiptuned, kan dat er soms ook mee te maken hebben, dat op de 1 of andere manier het toerental iets veranderd ofzo?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

als je auto ge-chipt is heeft dit niks te maken met roy zijn probleem!je verlegt dan als het waren het koppel / toeren gebied en je begrenser is 'weg' maar dan mag de koppeling niet van gaan slippen!

wat loopt de auto top ?

is er misschien eens een andere versnellingsbak gemonteerd o.i.d. ?

andere banden monteren zou ik persoonlijk achter wegen laten omdat je hiermee het probleem niet oplost en er nauwelijks op voorruit gaat!

succes ermee..

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

bredere bandenmaat geeft enkel als gevolg dat u wagen meer belast word op de weg, dus zal je nog meer toeren moeten halen om de zelfde snelheid te bekomen, enige voordeel dat er aan is dat er een betere wegligging is voor de wagen
ik denk in het eerste geval ook dat de koppeling slipt,dit kan het gevolg zijn door een lek of water die op de koppeling komen.
mss keer u koppeling nakijken en eventueel bijregelen als dit mogelijk is, eens kijken of de kabel niet blijft plakken zodat de koppeling niet helemaal zijn volledige grip geeft.
zijn alle schakelst nog vlot handteerbaar, bv van 1naar 2 en dan naar 3de vitesse
groetjes bart

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bart, "bredere bandenmaat geeft enkel als gevolg dat u wagen meer belast word op de weg, dus zal je nog meer toeren moeten halen om de zelfde snelheid te bekomen" : bij dezelfde diameter zal het toerental van de motor hetzelfde zijn bij zowel een brede als een smelle band.
MvL, als je toerental omhoog gaat als de snelheid niet verandert, heb je ergens een slippende verbinding tussen de zuigers van de motor en de weg, meestal is dit de koppeling. Sjaak.

Williewammes (0), 18 jaar geleden

Weet niet hoeveel kilomters de wagen gelopen heeft, maar het is wel een auto met vrij veel vermogen, dus een versleten koppeling behoort tot de mogelijkheden.
Aangezien de wagen gechipt is heeft ie natuurlijk ook weer meer vermogen dan waarvoor de koppeling ontworpen is.

Als ie echt versleten is zul je het vanzelf merken. Dan gaat je toerental bij gas geven alleen maar omhoog en versnelt je auto niet meer.

jeron (0), 18 jaar geleden

staat de distributie op tijd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.