Opel astra x1.8xe1: ABS en TC lampje branden

Bouwjaar: 1998

De remblokken zijn pas vervangen en nu krijg ik af en toe op de computer de tekst:remschoenen te staan.Ook gaan af en toe het ABS en TC lampje branden.Wat is er aan de hand?Niet goed ontlucht?Sensor vuil?

rob opel

Geplaatst door rob opel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

remblok sensors niet mee vervangen.

rob opel (0), 18 jaar geleden

Moet je die dan iedere keer tegelijk met de blokken vervangen?
Zijn dat die zwarte ovale dingen die midden voor op de remklauw zitten?Wat kosten die ongeveer?

polke (0), 18 jaar geleden

Het probleem van de ABS en TC zit 'm niet in de rembloksensoren. Waarschijnlijk de bekende kwaal. Het is een signaal storing van een snelheidssensor. Waarschijnlijk in de voorwielen. Deze maken mogelijk geen goed contact en heel even geen signaal en de computer schakelt ABS en TC uit voor de veiligheid. Even contact er af (= computer resetten) en het is weer weg. Let op want het lager (incl. sensor) vervangen HOEFT niet de oplossing te zijn. Kost wel ruim 200 Euro! Ik rijd er al meer dan een jaar mee, en het is soms vaker soms minder vaak. Zelf denk ik dat het een slecht contact in een stekkerverbinding is. Geloof het of niet, de claxon is verplaatst omdat bij het claxoneren de ABS direct uit ging, da's nu niet meer.
Als iemand weet waar het 'm in zit, behalve het lager, graag info. Want bij de keuring mag dit probleem er niet in zitten.

Polke

rob opel (0), 18 jaar geleden

Polke,

je hebt helemaal gelijk.Af en toe blijven de lampjes een hele week uit.Ik heb de auto laten uitlezen en de rechtervoor sensor(abs)gaf af en toe storing.Ik rijd er ook vrolijk mee door.De garage kon ook niet garanderen dat de klacht verholpen zou zijn na vervangen van de sensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.