Opel Frontera: abs lampje brand

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: x2.2se

Wij hebben hier een opel frontera staan met een brandend abs-lampje, bij dealer uitlaten lezen maar gaf geen storing in het abs-systeem aan!
abs sensoren door gemeten maar meten niks geks.
Heeft iemand hier ervaring mee? weet iemand of er vaak wat kapot kan gaan bij deze systemen??
vrg. michel

Geachte heren, bedankt voor uw reacties, probleem gevonden, was een draad breuk in de sensordraad!! Had hem over het hoofd gezien, stom van me.

Nogmaals bedankt, groeten michel

michelb1975

Geplaatst door michelb1975 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

als het lampje brand moet er een foutcode zijn!! zo niet is je abs regelunit defect denk ik.

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

als lampje brand is er een probleem een voeler waarschijnlijk. Eens bij andere dealer of goede opelkenner laten uitlezen.

ollie77 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zoals voorgaande collega's al zeiden, als het ABS lampje brandt, moet er een foutcode zijn opgeslagen. Je kunt echter wel iets controleren. In de remschijven aan de voorzijde zitten apparte sensorringen geschroefd die de wielsnelheid meten. Als er pas geleden remschijven zijn verevangen en ze hebben deze ringen overgezet, kunnen die wel eens vervormen en zelfs breken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.