Opel Astra 2.0 Dtl aut: ABS lampje brand af en toe Wielsensor kapot?

Bouwjaar: 1999

Sinds twee dagen brand af en toe het lampje van de ABS. Als ik direct start gaat hij vaker branden. Als ik het contact aanzet en wacht tot alle lampjes gedoofd zijn (dus ook het ABS lampje) dan blijft hij ook na het starten en rijden uit.
Toevallig vandaag een grote beurt laten geven. De opelgarage heeft alles gereset en gaf aan dat als hij weer gaat branden de sensor bij het linker voorwiel vervangen zal moeten worden omdat die waarschijnlijk stuk is. Men weet het alleen niet echt zeker en omdat de kosten van het wielsensor niet voor de poes zijn stel ik ook hier nog maar even de vraag (Opeltje?) Is de sensor dan kapot en waarom brand het abs lampje dan niet continue m.a.w. kan het ook nog wat anders zijn?

jagerdj

Geplaatst door jagerdj (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

de wielsensor kan wel degelijk de boosdoener zijn. omdat hij soms wel en soms niet goed werkt.

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Opeltje bedankt. Ik ben wel van plan om hem te laten vervangen ABS heb je niet voor niets nietwaar. Nog een vraag: als het lampje brand is het ABS systeem in zijn geheel uitgeschakeld? en remt de auto zoals ieder ander voertuig zonder ABS?
Groet,

Dirk-Jan

jos5945 (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Ik heb hetzelfde probleem met mijn astra 1999, ben afgelopen 2 weken met vakantie geweest en lampje heeft 3000 km niet gebrand. Nu ben ik weer thuis(andere belasting auto) en het lampje gaat de ene keer wel aan de ander keer niet. Ook bij mij is geconstateerd dat de wielsencor voor stuk is maar deze kost inderdaad erg veel geld. Mij is verteld door de opel dealer dat je rustig zo verder kunt rijden alleen het abs systeem ligt eruit.
Kun je mij a.u.b op de hoogte houden als je er een nieuwe wielnaaf + sencor hebt laten inbouwen wat het resultaat is.

ps. als ik de claxon indruk springt het lampje ook aan

mijn email: jos.nicolle@hetnet.nl

Gr Jos

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Opeltje: vandaag heb ik de wielsensor laten vervangen. Het oude exemplaar heeft de monteur mij laten zien. Nu zag ik de twee draden met de stekker eraan. Mijn vraag aan de monteur was dan ook heeft deze stekker soms slecht contact gemaakt omdat het ABS lampje soms wel maar vaak ook niet brandde. Zijn antwoord was dat hij hem had uitgelezen en het was echt de sensor. Mijn vraag is: is er een aparte foutcode bij kapotte sensor en een andere code voor slecht contact of iets dergelijks?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

jawel....

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Opeltje:Heb de wielsensor laten vervangen. De monteur heeft echter het rechter in plaats van de linker (bij uitlezen was de foutcode linksvoor) vervangen dus vrijdag gaat hij wederom naar de garage voor de vervanging van de linker lager. Het gekke is als ik rem en toeter tegelijk gaat de ABS in werking! Bij toeval ontdekt. Het wordt steeds gekker! Wat kan dit nu weer zijn? Komt dit door de storing van de linkersensor of is er meer aan de hand?

Groeten,

Dirk-Jan

jos5945 (0), 19 jaar geleden

Hallo Dirk-jan,

Mijn naam is jos huberts en ik heb wel eens via problemcar met je van gedachte gewisseld over het abs van een astra.

Ik heb het probleem nog steeds.
Dan weer aan en dan weer uit.
Ik twijfel dus aan de uitlezing van de garage dat de rechter voorsencor kapot zou zijn. Want dan zou hij tenslotte constant branden. Ik weet dat jij de censor toen hebt laten vervangen met hetzelfde probleem, soms aan en soms uit.
Was dit inderdaad het probleem van de defecte sencor of was het toch iets anders.
Zou je mij een willen mailen via problemcar of het probleem nu echt is opgelost en wat de kosten waren.

Bij voorbaat dank, Jos

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Hallo Jos,

Door een fout van de monteur heb ik twee nieuwe voor de prijs van één. Tja het probleem is over alleen denk ik nog best wel eens zou een slecht contact niet de oorzaak zijn geweest tenslotte brandde hij dan wel en dan weer niet. Voornamelijk brandde het abs lampje bij de koude start en daarna de rest van de dag weer niet. Of contact uit en weer aan en dan bleef het lampje ook uit. Het is en blijft een raadsel. Maar goed op je vraag is het nu opgelost is mijn antwoord ja. En nu de kosten:
Wiellager vervangen: ¤ 43,75
onderdeel lager(onderdeelnr:101603211) ¤ 310,--
Beide bedragen excl. 19% BTW

Groeten Dirk-Jan

jos5945 (0), 19 jaar geleden

hoi,
Dank je wel voor je reactie,
Laat hem ook maar vervangen

Gr. Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.