Opel Astra: ABS lampje en kilometerteller op nul

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: X2.0DTL

Goeiedag,

Ik heb een probleem omtrent mijn ABS en mijn kilometerteller.
Allereerst is het ABS lampje gaan branden en wanneer je het contact uitzet en dan weer vervolgens start dan was het lampje weer uit. Tijdens het rijden ging deze weer aan waarbij je als je aan het remmen was, duidelijk voelde dat de auto anders remt, het pedaal zakt een beetje weg zeg maar. Vervolgens begon de kilometerteller ook nog eens te dansen zo nu en dan. Soms deed deze het helemaal niet en soms weer een lange tijd wel. Soms met zijn momenten op en neer gaand tijdens het rijden. Bij wat steviger gas geven bij de 120km/h dan ging het motorstoringslampje branden wanneer de wijzer op nul stond wat weer uit ging zodra er wel weer indicatie was. Dat probleem leek me duidelijk, dat had dus met de kilometerteller te maken. Nu is het zo dat het ABS lampje blijft branden en dat de kilometerteller helemaal geen sjoechem meer geeft. Wel handig voor de kilometerstand maar wil dit toch graag weer werkende hebben.
Heeft iemand een idee wat dit mogelijk kan veroorzaken of wat dit probleem zich voorhoud?

Perisma

Geplaatst door Perisma (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk is je wielnaaf linksvoor defect (zijn ingebouwde abs sensor). of zijn bedrading..helaas zijn deze wielnaafen wel erg duur.

James4877 (0), 17 jaar geleden

Ik heb nog een setje liggen voor een aantrekkelijke prijs, mocht je interesse hebben, PM me dan ff...

Tis voor een 4 gaats.

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

4 gaats zit helaas geen abs sensor in.....

James4877 (0), 17 jaar geleden

Hoe bedoel je Opeltje?

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

ik ben in de war met een zafira.....4 gaats astra zijn er wel mat abs...sorry...

James4877 (0), 17 jaar geleden

No offence taken..

h.jonk63 (0), 17 jaar geleden

Ik had hetzelfde probleem, naaf linksvoor is toen vervangen zonder resultaat. Motormanagement vervangen en kilometerteller ook.......zonder resultaat. Nu is er een relais\module vervangen in het zekeringkastje ( oranje blokje ) en nu doet hij het weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.