Opel Astra: Motor wil niet aanslaan

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: C.1.6 N.Z

Mijn probleem met mijn Astra is nog steeds niet verholpen,ik heb zowat alles al geprobeerd,alles ook na gelopen,en een monteur erbij gehaald,maar hij doet het steeds nog niet,monteur zei alles is goed,wat die die onderdelen betreft,die verband hebben met het niet aanslaanvan de motor,hij wil verder gaan kijken of die suurapparaat in orde is,maar de vraag van mij is,kan dat zomaar,gaat die stuurapparaat niet van slag gaan, hij zei dat alles goed is dan moet die motor toch gewoon aanslaan,kan mede Astra-rijders mij hierbij uit de brand helpen.

mine

Geplaatst door mine (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

hij zal wel bedoelen dat alles buiten het stuur apparaat goed is dat hij daar dus geen afwijking ziet en dan blijft alleen dat stuur apparaat over.
ik kan niet beoordelen of dat zo is misschien heeft hij zo n stuur apparaat om het even teproberen want dat zou in zo n geval het mooiste zijn.

groetjes jan.

mine (0), 17 jaar geleden

Hallo jan T,bedankt voor die snelle ractie,vraag,maar kan dat zomaar dan verwisselen van het stuurapparaat,volgens die monteur is alles goed,dan is mijn logica dan is die stuurapparaat ook goed,want anders kan hij al die onderdelen niet aansturen,wat ik bang ben dat die injector vast zit of iets dergelijk,dat hij blijft hangen,zou dat eventueel kunnen.

Vr.Gr.Mine.

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

mine het probleem is dat wij als monteur alleen niet in het stuurapparaat kunnen kijken en de rest kunnen we wel nazien.
overleg goed met de monteur hoe of wat dat lijkt me het beste.
is het bij jou auto al mogelijk om het storingsgerheugen uittelezen ik denk van wel laat dat dan doen dan weet je misscxhien meer.

groetjes jan.

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Dag Mine.

Graag even het volgende; je bent al 'n tijdje bezig met dit probleem maar begint steeds weer met 'n nieuwe topic. Daar wordt de historie en het verhaal - ook voor anderen die willen helpen - niet overzichtelijker van. Dus graag dan blijven reageren op dezelfde topic, ook is het enkele dagen - of nog langer - later.
In een van je andere topics heb ik je al aangegeven hoe je kunt controleren of de injector aangestuurd wordt, nl. met 'n led-tester. Wat was hier de uitkomst van?
Als deze aansturing ok. is en de motor wil aanslaan bij het handmatig toevoegen van bezine ( zoals je aangaf in 'n andere topic ), dan lijkt het me duidelijk dat de injector defect is. Deze zijn niet zomaar even los te testen.

Gr.

mine (0), 17 jaar geleden

Hallo H. Averdonk.
hartelijk bedankt voor U reactie,het is namelijk zo,dat ik al en poosje bezig is met mijn Astra hij wil nog niet aanslaan,ik heb met die led tester getest,spanning is aanwezig,zou dan in die injector kunnen zitten dan,doordat die auto een paar maanden heb stil gestaan,is die injector makkelijk te verwisselen,en wat zou die injector mij gaat kosten.

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

He, he, eindelijk. Spanning is er dus op 1 van de 2 draden bij de injector? En massa-sturing op de andere draad tijdens het starten? Zo ja, dan is gewoon de injector KADUUK. Verwisselen gaat heel simpel: stekker los, het torx-schroefje losdraaien, beugeltje verwijderen en de injector er uit trekken. Kan even iets zwaar gaan. Let op: er zit aan de onderzijde een rubber afdichtring. Deze moet er later weer tussen als je een andere injector monteerd. Montage uiteraard in omgekeerde volgorde. Werk van hoogstens 5 minuten.

Nieuwe is niet goedkoop: mij heugt iets van rond de 175,- euro.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.