Opel Omega: ABS-lanpje

Bouwjaar: 1996

Hallo iedereen,

ik heb mijn Omega (2.0 16V) nu een half jaar. Al 2 maal is het voorgekomen dat het ABS-lanpje gaat branden. Niet continue, maar zo af en toe een dagje. Bij de garage is tot nu toe 2 maal de remlicht-schakelaar vervangen, want dat gaf het diagnose-systeem aan. Nu gebeurt het voor de 3e maal. Wie snapt wat er mis is met die schakelaar of is er soms iets anders aan de hand? Volgens mij doet de remlichtschakelaar zijn werk prima!

groet

Peter

citycruiser

Geplaatst door citycruiser (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

3 maal schakelaar kapot in een half jaar is wel erg veel. Lijkt erop dat er ergens een kabelbreuk zit. Kan ook een doorgeschuurde kabel zijn die contact met massa maakt.
Overigens, het kan natuurlijk nu ook iets anders zijn. Weet je pas na uitlezen van het ABS-systeem.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je een trekhaak? zo ja controleer de bedrading en de kar zelf eens goed!

citycruiser (0), 18 jaar geleden

Hallo Opeltje,

ik heb inderdaad een trekhaak. De trekhaak is pas geplaatst, waar ik zelf bij was, volgens mij is de bedrading wel goed, maar ik leen nog wel eens een kar waarbij de bedrading absoluut slecht is (stekker kapot, 1 draad sowieso los). En ik zal nog eens kijken naar mijn fietsendrager, het leek mij laatst dat ipv een achterlicht een remlicht continue brandt. Zou het daaraan kunnen liggen? Please help me verder!

groet
Peter

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

als de bedrading van de kar niet klopt...gaat het zeker weten mis....

citycruiser (0), 18 jaar geleden

Hallo allemaal,

ik zal de aanhanger van mijn werk, waarvan de bedrading absoluut niet klopt, niet meer gebruiken. Ook van mijn fietsendrager heb ik de bedrading nagekeken, het lampje zat verkeerd om, waardoor het remlicht normaal brandde en het gewone licht doorgebrand was. Nu is alles in orde, en ik hoop dat het ABS-lampje uit blijft!
Iedereen bedankt voor het meedenken en Opeltje bedankt voor je idee!

groet

Peter

citycruiser (0), 17 jaar geleden

Hallo allemaal,

we zijn nu een jaar verder en inderdaad blijft het ABS-lampje keurig uit.

groet

Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.