Opel astra G: abs systeem

Bouwjaar: 1999

Ik heb al eerder om een reactie gevraagd bij broblemcar met als reactie laten uitlezen bij de opeldealer.
Deze constateerde dat de rechter voorsencor van het abs systeem kapot is.
Toch als deze echt defect is zou het lampje op het dashbord constant branden. Dit is echter niet het geval. Wat ikzelf de afgelopen week heb gemerkt is dat als ik de claxon indruk het lampje gaat branden of dat bij een lichte ingedrukte rempedaal met het indrukken van de claxon de rem begint te fibreren en dus het abs systeem in werking is. Dit is trouwens niet altijd en is van korte duur. Het is abs lampje is de laatste week ook niet meer gaan branden.
Zou dit defect te maken kunnen hebben met zekeringen of wat dan ook.

gr Jos

jos5945

Geplaatst door jos5945 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Shaper (0), 20 jaar geleden

De meest vage storingen kun je krijgen als er 'ergens' 'iets' niet goed aan massa ligt. In dat geval kun je van alles verwachten, inclusief de problemen die je beschrijft dat als je de claxon indrukt, het lampje gaat branden of de ABS inkomt. Het zoeken naar zo'n fout is erg lastig. Ik zou beginnen eens bij de bewuste ABS sensor te kijken of alles OK is. Een andere suggestie heb ik helaas niet voor je...

opelpower8289 (0), 20 jaar geleden

ik heb die storing bij mijne astra ook gehad. Het lampje van traktie gaat mee aan dan soms uit foutcodes laten uitlezen rechterwielsensor kapot zeiden ze me, iemand met astra die ik ken zelfde probleem zei tegen mij gewoon blijven rijden gaat uit is nog 1maal heel even aangegaan en nu blijft het al een dikke 5maand uit

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

toch klopt het verhaal wel, de sensor kan het zo nu en dan niet goed doen. daarom brand het lampje ook soms. helaas moet je dan inderdaad het gehele wielnaaf vervangen.

jos5945 (0), 20 jaar geleden

Probleem nog steeds niet verholpen
jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.