Opel corsa 1.7d: accu?

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Vanmorgen toen ik naar mijn werk reed ging er een rood lampje branden op mijn dashbord. Ik kon het niet meteen thuisbrengen wat het betekende. Onduidelijk tekentje rechts onder de toerenteller. Nog geen minuut later viel de radio uit, de benzine meter en de thermometer. Pas toen ik mijn verlichting uit zette ging alles het weer doen.
Na mijn werk naar huis (althans dat wilde ik) start mijn auto niet. Startmotor twee of drie toeren gemaakt maar starten ho maar. De auto uiteindelijk toch aan de praat gekregen m.b.v. startkabels. En naar huis gereden zonder verlichting.

Nu mijn vraagje: weet iemand misschien wat het voor rood lampje is en wat zou er mis kunnen zijn accu misschien?

alvast bedankt
Willie

Willie12159

Geplaatst door Willie12159 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beunhaas (530) PRO, 19 jaar geleden

Vermoedelijk laadt de dynamo niet meer, kan je controleren door met lopende motor met een multimeter de spanning over de accupolen te meten, is dat minder dan 13 volt, is de dynamo defect

Willie12159 (0), 19 jaar geleden

Allereerst sorry dat ik zo laat weer reageer. Er zat even een vakantie tussen.

Het probleem is nog niet helemaal de wereld uit. Ik had de spanning op de accu gemeten en die gaf 11 volt aan. Das dus te weinig. Dus heb ik de dynamo laten vervangen. Probleem opgelost dacht ik maar nee. Na twee dagen begon het accu lampje op het dashbord te knipperen na een kilometer of 5 en stop daarna niet meer met knipperen.

Dus weer de spanning gemeten en die gaf 13 volt aan, en als we gingen rijden zakte het voltage naar 12.5 waardoor het lampje dus gaat knipperen. Ook de toerenteller doet soms raar (flipperkast)

Iemand nog suggesties??

alvast bedankt.

RDijkstra (0), 19 jaar geleden

Controleer je massa van het motorblok eens, door slechte massa kan je dynamo stuk gaan, en door de slechte massa verbinding laad je accu ook niet goed op.

V-snaar is wel goed gespannen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.