Opel Corsa: Accu telkens leeg bij vochtig weer

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,

Ik heb een terugkerend probleem met mijn accu. Heb 2 jaar terug een nieuwe accu geplaatst, die januari dit jaar helemaal leeg was. ben teruggegaan naar de winkel en na meting bleek de accu niet goed. Kreeg een nieuwe en heb daar mee gereden tot gister. Weer zelfde probleem. Accu helemaal dood. Valt me op dat vooral bij kou en vochtig weer dit soort problemen optreden.
Heb wel geconstateerd dat de schroef op de aansluiting carroserie bij de accu aardig verroest is. neem aan dat dit van invloed kan zijn? Iemand een idee waar bij de corsa van 1994 nog meer massapunten zitten die ik moet checken of andere zaken die het probleem kunnen veroorzaken??
Hoor het graag.

Gr,
jeffrey

jeffreys

Geplaatst door jeffreys (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Loop je massa aansluitingen eens na en maak die schoon, zet de accu polen in vaseline, meet eens of er een lekspanning aanwezig is..

Als de tester aangeeft dat de accu kapot is, dan betekend dat dat de accu getest is terwijl die leeg was, of de accu is daadwerkelijk kapot ( slechte accu, merk ? )

Ook kan het zijn dat er ergens een lekspanning aanwezig is die de accu langzaam leegtrekt, zeker als je veel korte stukken rijd.

Ook een probleem met de dynamo, laadspanning, kan je probleem veroorzaken.

Of een probleem in de bedrading bv, denk aan slecht contact, verrotte kabels etc..of de startmotor is ver aan zijn eind en vraagt te veel stroom..

Je kan de spanning op de accu eens meten tijdens het starten en noteer de waarde hier, meet dan eens als de motor loopt en noteer deze ook, de lekspanning kun je ook simpel meten, gebruik even de zoekfunctie over hoe-wat-waar..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.