Opel Corsa: Storing in verlichting van fietsendrager.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

Mijn schoonouders hebben een probleem met de verlichting van de fietsendrager. Toen de auto nieuw was heb ik voor hun de trekhaak gemonteerd en een originele 13 polige bedradingsset van Opel en tot nu werkte alles prima. Sinds deze week brandt echter het RA licht van de fietsendrager heel zwak en de linker brandt normaal. Zelf heb ik de stekkerdoos gecontroleerd, de adapter die erop zit en de fietsendrager zelf. Hier zit de storing allemaal niet in. Nu heb ik voor nood omdat ze morgen op vakantie gaan de beide draden voor de verlichting van links gepakt en dat is tot nu toe zonder storing gebleven maar dit probleem wil ik natuurlijk wel voor ze oplossen.

Heeft iemand misschien een idee? Gaan die regelkastjes wel eens stuk of moet ik het toch ergens anders in zoeken? Ik ben een beetje aan het rommelen met de stekkers geweest maar dat maakte niets uit. Op de draad vanuit het kastje staat slechts 0.7V terwijl er op de draad voor het andere licht ruim 12V staat.

Alvast bedankt voor de medewerking!

eendmans

Geplaatst door eendmans (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi
Wanneer het rechter achterlicht niet brand, dient u in de stekker van de
regeleenheid pin 3 (blauw/geel) met pin 6 door te verbinden, mits pin 6 onbezet is

ik hoop dat je hier wat aan heeft
Groetjes Ceesie

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

klinkt als een massa probleem. controleer de witte draad (is MEESTAL de massa) even goed.

De student (0), 13 jaar geleden

Die recente opels hebben in de achterlichten allemaal 21 W lampen zitten(Signum).Een kaske zorgt er voor dat er steeds L of R een standlicht,stoplicht of pinker aanwezig is bij evtl defecte lamp.Dan is er ook nog de verbinding met het can bus systeem(uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.