Opel Zafira: achteraf inbouwen mistlampen

Bouwjaar: 1999

Ik ben orienterende om achteraf mistlampen in te bouwen in mijn Zafira Comfort. Ik ga er vanuit de volgende zaken nodig te hebben:
2 mistlampen
1 lichtschakelaar met mistlampfunctie ter vervanging van de huidige schakelaar
bumpergrille met mistlampgaten.

Wat betreft het laatste onderdeel: ik heb in mijn auto gekeken en zie geen schroeven waarmee de grille vastzit. Het lijkt erop alsof er nokjes zijn versmolten. Mijn vraag is tweeledig: heb ik alle benodigde onderdelen en is de grille eenvoudig te vervangen (zonder de boel te slopen en 1 groot gat over te houden)? Graag hoor ik van mensen met ervaring hiermee.

xapam

Geplaatst door xapam (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

danny gsi 16v (0), 19 jaar geleden

Er zyn complete sets verkrygbaar voor mist lampen das een draad boom met alles erby schakelaar en de nodige zekeringen ongeveer 20 euro (helaas wel by de halfords) maar aan de kwaliteit zal t nie liggen grt danny

xapam (0), 19 jaar geleden

Uiteindelijk is het project geslaagd! Lampen en schakelaar gevonden via een autodemontagebedrijf (scheelde veel geld), middengrille via de Opel-dealer omdat deze 2e-hands niet te vinden is. De grille is vastgeklonken door kunststof nokjes te smelten, dus vrij eenvoudig. Demonteren van de bumper was even lastig, zoeken naar schroefjes en kunststof pluggen (deze laatste ook zekerheidshalve vervangen). Demontage van de lichtschakelaar stond op deze site beschreven. Tot slot een relais plaatsen en klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.