Opel Astra: achterdeur links wil het slot niet meer open??

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste Astra-kenners,


Wie kan mij helpen???

Mijn linkerachterdeur wil niet meer van slot.. Eerst wilde hij niet meer mee met de centrale vergrendeling, maar daar kon ik nog wel mee leven. Maar nu kan hij op geen enkele manier meer open.
Ik ben gisteravond begonnen met het open halen van binnen uit. hiervoor heb ik de achterbank verwijderd, het raamslingertje verwijderd en wat los geschroeft, zo kon ik het binnenpanneel van de deur eraf halen. Nu kan ik binnen in de deur.. wat ik zie is dat als de hendels van de deur op en neer gaan ook het hendeltje op het slot op en neer gaat. Mijn conclusie is: het slot zelf is kapot.

Nu komt mijn vraag: hoe kan ik dit slot van binnenuit in de deur los maken, bij de andere deur zie ik dat het vanaf de buitenkant is vast gemaakt. Maar de deur kan niet meer open... heeft iemand een oplossing hoe ik het slot toch nog van slot kan krijgen???
Als hij eenmaal maar open is dan kan ik er weer een nieuw slot in zetten.

Alvast hartelijk bedankt voor de reacties in de goede richting!


Groet Michiel

hallohiermichiel

Geplaatst door hallohiermichiel (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

hallohiermichiel (0), 12 jaar geleden

Wie kan me helpen!!!??

Ik weet echt niet hoe ik mijn deur open moet krijgen, omdat het slot inwendig kapot is???

Groeten Michiel

johantje22 (0), 12 jaar geleden

kun je misschien een duidelijke foto maken?
ik heb sorrt gelijk iets eens gehad bij een agila...deur ging nog wel open, maar sleutel zat vast in het slot....heel slotmechanisme eruit gehaald en uit elkaar...schuifjes terug op zijn plek in het slotje en alles weer terug gemonteerd....
echter kan ik me even niet meer herinnere hoe dat slotmechanisme werkte...of er een stangetje aan zat welke naar het hendeltje gaat etc....
dus wellicht een foto zou helpen.

grt

hallohiermichiel (0), 12 jaar geleden

Hallo Johan,

Geweldig dat je een reactie geeft! Het is nu aardedonker, dus ik kan niet echt een duidelijke foto maken, wil Je mischien morgen even kijken op het forum, dan heb ik er 1 toegevoegd!

Het probleem zit hem in het slot zelf, het is maar een klein meganisme, maar dat zit echt dicht, alle hendeltjes en stangetjes die er naar toegaan, zijn gewoon OK en het hendeltje wat het slot zou moeten openen werkt gewoon, ik kan het met de hand op en neer doen, maar het probleem zit hem echt in het slot zelf, want hij gaat niet open.
Zou het mogelijk wezen om hem toch van binnenuit te openen?

Groet Michiel

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Net zolang met de ab-bediening proberen totdat de deur wel open gaat.Het slot kun je niet van binnen uit verwijderen. De schroeven zitten er vanaf de buitenkant ingedraaid......
Probeer of je de bekabeling bij de deurstijl kun controleren op breuk.

hallohiermichiel (0), 12 jaar geleden

Okej, maar het slot is niet mechanisch open te krijgen, dat is toch wel vreemd, Je zou haast denken dat het dan inwendig in het slot iets is afgebroken. En als dat het geval is kan Je dus nooit je slot meer maken? of betaan er dan nog mogelijkheden? Ik weet niet heel precies hoe het in elkaar zit. Volgens mij kan het slot op 2 manieren van slot gehaald worden en dat is electrice door de centrale vergrendeling of door het palletje om hem te ontgrendelen. Maar als het palletje omhoog staat, kan het dan wezen dat hij electrische nog vergrendeld staat??

Groet Michiel

johantje22 (0), 12 jaar geleden

even voor de duidelijkheid, praten we hier over alleen centrale vergrendeling of zit er ook nog een slot mechanisme in de deur voor de sleutel zelf?
Als het alleen de centrale vergendeling mechanische aansturing is, dan heb ik het ook nog nooit gezien, maargoed...in feite is dit gewoon een soort hefboompje welke weer een stangetje wegduuwt of intrekt...dus ook dat moet handmatig te doen zijn :)
Probeer eens te zien welk stangetje vanuit dat "slotkastje" weggaat en probeer daar eens aan te duwen of trekken....desnoods verbuigen, maar de kans is groot dat je wat meer kracht moet zetten om door te duwen of trekken....een nieuwe moet er toch in (zou wel even langs een sloperij gaan...dat schilt allicht in de kosten)....
ja nu nog een foto maken wordt niets, ik zal morgen wel weer even kijken en proberen mee te denken als het dan nog niet gelukt is.
succes,

hallohiermichiel (0), 12 jaar geleden

Er zit geen sleutelgat in die deur alleen in het bestuurdersportier. Als ik bij de bestuurder het slot omdraai zou alles moeten ontgrendelen dat doet hij alleen links achter niet. Maar dat is niet het enige probleem, als hij niet ontgrendelt met de centrale vergrendeling, dan zou hij wel gewoon met de hand moeten kunnen ontgrendelen, want bij elke auto zit een handmatige ontgrendeling aan de binnenkant van de deur. Maar dat mag niet baten, want dat palletje staat gewoon naar boven en dus is hij ontgrendeld. maar als de deur niet meer op slot is kan ik hem niet open doen aan de buitenkant en ook niet aan de binnenkant. Alle stangetje gaan naar het zelfde hendeltje toe en als dat hendeltje naar beneden gaat moet hij dus van slot gaan, maar hij gaat echt niet van slot hoeveel keer en hoe hard je er ook op drukt.
Het probleem van een nieuw slot is het niet als ik hem er maar uit krijg, dat is het belangrijkste.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=hallohiermichiel]want bij elke auto zit een handmatige ontgrendeling aan de binnenkant van de deur. Maar dat mag niet baten, want dat palletje staat gewoon naar boven en dus is hij ontgrendeld..[/quote]
Als het slot op "safelock" staat, kun je deze ook niet ontgrendelen middels de knop aan de binnenzijde.

hallohiermichiel (0), 12 jaar geleden

[quote=moderator][quote=hallohiermichiel]want bij elke auto zit een handmatige ontgrendeling aan de binnenkant van de deur. Maar dat mag niet baten, want dat palletje staat gewoon naar boven en dus is hij ontgrendeld..[/quote]
Als het slot op "safelock" staat, kun je deze ook niet ontgrendelen middels de knop aan de binnenzijde.[/quote]
Ja dat is zo, u bedoeld kinderbeveiliging, zo noem ik het althans! Dat is het palletje wat je kan omzetten bij het slot om de deur van binnenuit altijd te blokkeren?
Die is bij mij nooit in gebruik, dus dat kan het probleem niet wezen. En als die er op zou staan dan zou ik hem met de handgreep buiten toch kunnen openen?

noci (0), 12 jaar geleden

Het is heel vervelend maar je moet de achterbank demonteren en dan de deur bekleding demonteren.
Is erg lastig maar het slot is inwendig stuk, veertje in het slot is gebroken.
Al 3 keer meegemaakt !
Maar als je dat hebt gedaan slot stuk slaan ( plastic kapje ) en dan kan je het met je vinger los klikken zodat de deur open gaat.
Zou wel eerst een ander slot halen op de sloop !

Succes.

johantje22 (0), 12 jaar geleden

volledig met noci eens, dat bedoelde ik eigenlijk te vertellen alleen kon niet precies aanwijzen en of vertellen wat je moest doen...aan de hand van een foto had dit beter gekunnen maar beste is gewoon ter plekke kijken...helaas gaat dat niet in dit geval ;)
Maar het is inderdaad echt een kwestie van goed kijken, en bijvoorbeeld met een los slot van de slot even proberen...dan kun je zien wat je doet of moet doen om hem te ontgrendelen.....daarna kun je dit gaan proberen in de "moeilijke" situatie in de deur :)

succes

hallohiermichiel (0), 12 jaar geleden

Allemaal hartelijk bedankt voor jullie reacties!!
Ik heb het afgelopen dagen en aanstaande dagen druk dus ik ga er volgende week maandag of dinsdag weer s verder aan.
Ik heb alles weer een beetje terug gezet zodat ik kan rijden en dan ga ik proberen dat volgende week is op te lossen!

Groeten Michiel

hallohiermichiel (0), 12 jaar geleden

Iedereen hartelijk bedankt voor zijn reacties, na veel geprobeerd te hebben kreeg mijn slot gisteren een goede dag en ging hij spontaan open!
Ik heb hem door gesmeerd en hij loopt weer soepeltjes, maar ik ben bang dat hij nog eenkeer niet meer open wil. En de Centrale vergrendeling blijft niet werken. Ik heb even doorgemeten en het motortje is kapot, dus ik heb even een onderdeel gezocht op internet en dus kan ik een nieuw slot erin sleutelen.

Nogmaals iedereen bedankt voor de hulp!!

Met vriendelijke groet,

Michiel

hallohiermichiel (0), 12 jaar geleden

PS: deze is opgelost er kan een slotje op deze topic

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.