Opel Corsa: achteruitrijschakelaar automaat?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4I 8v

Een tante van mijn vrouw heeft een Corsa B 1.4 automaat uit 1994. Hier branden de achteruitrijlampen niet meer van. Lampjes zijn gecheckt, zekering ook. Ik vermoed dat de achteruitrijschakelaar kapot is, maar kan dit ook bij deze automaat? Er zit namelijk achterop de bak (van bovenaf gezien) wel een soort van schakelaar met 2 draadjes eruit wat lijkt op een druk schakelaar maar het ziet eruit of je dit er niet uit kunt draaien (zit geen zeskant op voor een sleutel of zo) zonder te beschadigen. Of heb ik de verkeerde beet en is dit een temp-sensor of zo? Zo ja waar zit deze bij deze bak? Of worden de lampen aangestuurd door de meerstandenschakelaar opde automaatbak zelf die wordt aangestuurd door de keuzehandle?
Ook komt het af en toe voor dat de auto niet wil starten. hierbij knippert de S op het dashboard ten teken dat de automaat een storing heeft. Dit is niet altijd , maar willekeurig.
Heeft dit iets met elkaar te maken of is dit toeval. Of is het inderdaad die meerstandenschaklaar (zo noem ik hem maar) direkt op de automaatbak die gewoon kapot/versleten is?
bedankt voor de hulp.

jeepee5247

Geplaatst door jeepee5247 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Lampen worden aangestuurd door de schakelaar bediend door de keuzehendel. Heb nog niet meegemaakt dat deze stuk ging..........maar niets is onmogelijk.
Kijk eens naar de stekkerverbindingen of deze niet gecorrodeerd zijn. Het startprobleem zou hier ook mee te maken kunnen hebben. De aansturing loopt ook via deze schakelaar.

Gr.

jeepee5247 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reaktie! Ik heb 2 stekkers losgemaakt die met deze schakelaar in verbinding staan. Deze zien er goed uit. eentje was binnen nat van de olie oid, maar van corrosie is geen sprake. Deze heb ik zo goed mogelijk schoon/droog gemaakt. Zonder resultaat. Kan de kabelboom aan de kant van de schakelaar ook los? Ziet er wel als 1 geheel uit.
Nog iets: als ik boven de bak luister en iemand anders gaat droog door de standen van de bak, klinkt dat niet erg soepel. Ik weet niet of dat zo hoort. Maar ik vind het veel geluid maken. Nog suggesties?

jeepee5247 (0), 16 jaar geleden

@Petje57: Je bedoelt toch de schakelaar op de bak zelf? Degene die ik aanduidde als meerstandenschakelaar. Niet dat je een schakelaar bij de handle zelf bedoelt. Ik heb het daar ook los gehad maar daar kwam ik niks bijzonders tegen als stekkertjes van lampjes en de schakelaar van de sportstand. Of ik heb met een oog dicht gekeken.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, je hebt goed gekeken.
Schakelen kun je idd goed horen bij stilstaande motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.