Opel Zafira 2.0 Di: Achterwiellagers; gonzend geluid

Bouwjaar: 2000

Mijn Zafira heeft een kleine 180.000 km op de teller en maakt momenteel een soort van gonzend geluid in achterwielen. De schijven en blokken zijn het niet: die zijn net vervangen en het geluid blijft. Op de brug vertoonden de lagers geen noemenswaardige speling. Snel ronddraaien van de wielen gaf geen bijzondere geluiden. Blijkbaar dus alleen belast.
Toch maar de (dure) lagers vervangen?

MiniJack

Geplaatst door MiniJack (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien dat de banden veel geluid produceren

MiniJack (0), 19 jaar geleden

Willem, die banden zouden een mogelijkheid kunnen zijn: ik heb er 17" Mangels Amazons HPS velgen onder zitten, banden zijn 225 breed van het merk Goodyear F1. Sinds ik de Mangels er onder heb, heb ik ook centreerproblemen en stuitert de auto soms flink. Ik mis die centreerringen van kunststof. Kun je die los kopen bij een bandenbedrijf?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja als t goed is wel.

Hebben de velgen wel de goede ET-waarde (ET-49).
Bij verkeerde ET-waarde worden de wiellagers ook veel meer belast en zullen VEEL sneller slijten.

Willem

MiniJack (0), 19 jaar geleden

Ik zal morgen de ET-waarde eens bekijken. Ik dacht dat ik er bij de aanschaf wel op had gelet. Maar wie weet zit het toch niet goed.
Is 180.000 km veel of weinig voor Zafira lagers? Wel redelijk veel mee getrokken (vrij zware autoambulance met daarop een Mini van 620 kg) en ook wel vaak meer dan 5 personen aan boord.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dan valt t wel mee denk ik, heb hirvoor een kadett gehad en die rijdt nog steeds op zijn eerste wiellagers km. stand 340.000km

Maar als je veel gewicht meesleurt zal het ongetwijfeld harder slijten.

Willem

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Ga eens met je handen over de achterbanden heen.Klinkt als gecupte banden,soort van hapjes.
Regelmatig voor en achter wisselen voorkomt dit.Ik heb hetzelfde met mijn Astra G uit 2001

MiniJack (0), 19 jaar geleden

Ik zal ze in het weekend eens omwisselen. Kijken of het geluid dan weg is of zich verplaatst.
Ik heb het op een Peugeot 405 Break ook gehad. Nieuwe banden leverden toen een heel andere auto op.
Nou heb ik wel de pech dat juist mijn voorbanden aan vervanging toe zijn. Da's dan eventueel balen. Door de grote (17) inchmaat zijn de banden niet echt een koopie. Maar ach, dat weet je als je die maat eronder zet.
Met het vernieuwen van de banden zet ik er trouwens ook meteen andere 17 inchers onder. Die heb ik er ookal eerder onder gehad. Deze zijn veel beter in balans te krijgen / te centreren.
Het is een mooi gezicht, die brede lage velgen/banden, maar het heeft ook beslist nadelen. Technisch en financieel :-( maarja; wie(l) mooi wil zijn ........

tijne (0), 19 jaar geleden

maar als je nu met velgen rijd die je niet goeed gebalanseert krijg is het toch niet gek als je lagers er aan gaan als dat konstant ligt te klapperen met 120 130 km zijn ze zo weg hoor geloof mij.

grey (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad. Nieuwe lagers (wielnaven) en remmen achter vervangen allemaal zonder resultaat. Wat uiteindelijk de oplossing was : de BANDEN ! Na voor de 2de maal andere banden te plaatsen een zalig gevoel zonder die abnormale bijgeluiden. Probeer eens banden en velgen even te lenen en merk het verschil.
Groeten.

MiniJack (0), 19 jaar geleden

Na lang zoeken en uitproberen (mede dankzij de tips hiervoor) is het probleem uit de wereld: de wielen (Mangels Amazon HPS, 17") waren gemonteerd zonder centreerringen. Opel en Mangels hebben een totaal verschillend "naafgat". Alle trilling is nu weg. Probleem blijft nu nog dat ik een dure achterwiellagerreparatie voor de boeg heb. Iemand nog tips?

grey (0), 19 jaar geleden

Ik heb deze lagers-naven in Duitsland besteld (en bij een kennis in Duitsland laten leveren), stukken goedkoper als hier !
[url]http://www.autoteile-meile.de/[/url]

MiniJack (0), 19 jaar geleden

Grey, bedankt voor de tip.

Ik heb gisteren de 17" Mangels tijdelijk vervangen door 15 inch Ronalvelgen. 't Geluid is nu vrijwel niet meer te horen. De velgen zijn een stuk smaller en heb een andere ET-waarde. Scheelt dus per velg/bandcombinatie

MiniJack (0), 19 jaar geleden

Het gegons/gebrom is met de 15 inchers helemaal weg nu. Morgen komen de Mangels (17") er weer onder. Ben benieuwd of 't dan terug is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.