Opel Astra: Af en toe niet starten astra f als motor warm is

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

Ik heb hier een probleem met een astra f die af en toe niet wil starten als de auto warm is. Bijvoorbeeld als de mensen naar de winkel gaan en na 5 a 10 minuten weer willen starten start hij niet. Na tussen de 10 en 20 minuten wachten start hij weer normaal.
Heb zelf de auto al een paar keer hier gehad om er een tijdje mee te rijden maar dan heeft hij het probleem natuurlijk niet.
Hij is al uitgelezen maar daar komt niks uit.
Dus weet ook niet of hij op dat moment als hij niet start of hij brandstof krijgt of dat hij een vonk krijgt... beetje lastig dus.
Op het moment dat hij niet start gaat de startmotor wel gewoon normaal rond. Ben zelf aan de temperatuur sensor aan het denken of het brandstof pomp relais.
Maar voordat ik hiermee ga beginnen dacht ik het eens hier te plaatsen en met de hoop dat er iemand een beter idee heeft om eerst te proberen of natuurlijk nog fijner een oplossing heeft..

Alle hulp is welkom.

Alvast bedankt!

bart456

Geplaatst door bart456 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ronny530 (0), 9 jaar geleden

Als de motor nog een verdelerkap heeft deze eerst maar eens controleren op een vette aanslag, de keerring tussen nokkenas en ontsteking wil nog wel eens zweten. Gevolg problemen die zich niet altijd voordoen maar wel zeer hinderlijk zijn.

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Deze heeft geen verdelerkap maar een dis-ontsteking.
Het is dus zaak om te controleren wanneer het euvel zich voordoet of er brandstof komt en of er vonk is.
Meten = weten en gokken = dokken.

bart456 (0), 9 jaar geleden

Inderdaad hij heeft geen verdelerkap. Zou ik er niks tussen kunnen bouwen dat de mensen makkelijk kunnen controleren of hij benzine krijgt of een vonk krijgt?
En zou als de temperatuurmeter op het dachbord wel gewoon goed werkt, dat hij bijvoorbeeld wel het verkeerde signaal afgeeft dat hij denkt dat de motor koud is en dat hij daarom niet start als hij warm is?
Of zie ik dat helemaal verkeerd?

voyager (0), 9 jaar geleden

Temp sensor op het dashboard is een ander sensor dan mm temp sensor.

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Vonk is makkelijk te controleren: trek een bougiekabel los bij de bougie en hang er even een losse bougie in. Wel even tegen massa houden. Benzine is te meten met een drukmeter.

bart456 (0), 9 jaar geleden

Hij krijgt benzine en een vonk lijkt maar die vonk die hij geeft is erg zwak
als hij niet start en je wacht een half uurtje dan start hij wel...
Iemand suggesties??

bart456 (0), 9 jaar geleden

Als de auto wel start als hij warm is loopt hij een paar seconden best hoog stationair. Als hij niet start wil hij heel even aanslaan daarna gaat de startmotor alleen rond

bart456 (0), 9 jaar geleden

Het probleem was de temperatuur sensor nadat ik die vervangen had was het probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.