Opel Astra: Af en toe niet starten astra G bij warme motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: X18XE1

Ik heb een probleem,

Ik heb een Astra G uit 2000 een 1,8 16v met een LPG G3 installatie.

Het volgende komt soms voor:

Koude start niets aan de hand.
wanneer er een stukje gereden is (circa een minuut of 5 of meer) en je zet hem af. Wacht een paar minuten en hij start niet meer.
Startmotor gooit ie wel rond maar hij slaat niet aan. Het maakt niet uit of hij op benzine of LPG staat. Het motorstoringslampje gaat (na lang doorstarten) gewoon uit. Het rare is alleen: dit doet hij soms. Wacht je een uurtje en hoppa, start ie weer....
Hij start ook niet op remmenreiniger. Ik heb er nieuwe bougi's in gezet en het probleem was ongeveer een kleine week weg (daar lag het denk ik niet aan).

Wanneer hij niet start, is het paarse relais onder de motorkap (recht boven het motorblok) als een gek aan het schakelen (blijft hangen of iets dergelijks). Ik hoor de brandstofpomp soms ook niet draaien.

Heeft iemand misschien een idee?

Mantastijn

Geplaatst door Mantastijn (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

emilio3333 (0), 16 jaar geleden

Temperatuursensor. Deze geeft dan het signaal door dat je blok koud is en geeft daardoor meer benzine. Daardoor start ie slecht omdat je motor in feite warm is. Bij een koude start heb je hier dus inderdaad nooit last van.
Kost je de kop niet €25,- ben je wel klaar

Mantastijn (0), 16 jaar geleden

De oorzaak ik gevonden!

Ik heb de temperatuursensor vervangen zoals geadviseerd, maar het probleem bleef zich voordoen.
Tot op een gegeven moment de auto helemaal niet meer wou starten. Dus naar de Opel dealer gesleept en daar laten nakijken... euvel: krukaspositiesensor gaf geen signaal en de nokkenaspositiesensor gaf een zwak signaal. Beide laten vervangen (en een paar euro'tjes lichter) en nu start ie altijd weer!!

richard9712 (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem alleen dan wel een stuk minder want kan wel starten met warme motor, maar naar lang starten en meestal met gas geven erbij. (heb dezelfde motor alleen dan in een vectra)
Dit is bij mij waarschijnlijk dan ook het probleem!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.