Opel Astra: auto schokt

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

goedendag mensen, mijn probleem is het volgende, mijn auto schokt als ik optrek in de 1. Het is hetzelfde effect als dat je in de eerste versnelling met je gas gaat spelen,kan er niet uitkomen...heb luchtfilter al vervangen. Heb ook het gevoel dat het bij een warme motor erger is dan bij een koude...

alvast bedankt voor de reacties
gr.

Suzukifreaky

Geplaatst door Suzukifreaky (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

edwinvanolst (0), 16 jaar geleden

Hai,

Misschien ligt het probleem bij je onsteking. De rotor in de rotorkap zou je eens kunnen opschuren want die willen nog wel eens vuil worden en zo de onsteking slecht doorgeven. Hetzelfde geld voor de kabels als die oud zijn dan kun je ze beter vernieuwen. Ik weet zo niet of jij ook van die bougiesdoppen hebt van metaal maar die willen ook nog wel eens overslaan. Ik ben geen prof. maar heb dit probleem met een corsa 1.4 i gehad uit 92 en is door vervaning van kabels en de het schuren opgelost.

succes

gr Edwin

Suzukifreaky (0), 16 jaar geleden

het edwin, bedankt voor je reactie,ga het morgen direct proberen! mijn kabels zijn ook niet super meer,zal ze ook eens vervangen.en mijn bougiedoppen,zijn gewoon van rubber dus denk niet dat het daaraan ligt.
zal mijn best doen en je hoort het nog wel
gr Dennis

Astra'94 (0), 16 jaar geleden

Als je een 1.6NZ hebt heb je inderdaad nog een rotorkap.
Met een 1.6SZ heb je een DIS ontsteking en heb je daar geen last van dus! Kijk even op je kentekenbewijs.

Ik heb een 1.6SZ 1994 en die schokt ook heel lichtjes in de eerste versnelling. Dat heeft ie altijd al gedaan volgens mij. En ik heb hem al sinds 1996

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.