Opel Corsa: afslaan motor

Bouwjaar: 1991

hallo,

ik ben in het bezit van een Opel Corsa 1.6 GSI (C1.6SEI) uit 1991. Nu heb ik geruime tijd last van een afslaande motor. Het gebeurt niet altijd, maar als het gebeurt meestal na ongeveer een kilometer, tijdens stilstaan of rijden. Het toerental blijft dan hangen, valt terug en de motor slaat uit, geen signaal van het motormanagement. Ik heb het volgende al gedaan: benzinepomp + filter vervangen, stappenmotor gereinigd, verdelerkap + rotor vervangen, luchtmassameter gecontrolleerd + gereinigd, bougies vervangen, andere olie + filter, injectiereiniger. En als er iets gedaan is, dan lijkt het beter te gaan. Maar zoals je als kunt raden: nog steeds hetzelfde probleem. Wie heeft er een idee wat het zou kunnen zijn???

yvca

Geplaatst door yvca (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Michael7698 (0), 19 jaar geleden

Misschien is het de ontstekingsmodule,dit schijnt regelmatig voor te komen.
succes,
ML.

yvca (0), 19 jaar geleden

bedankt, maar misschien een gekke vraag: waar zit deze precies??
Gr.

Michael7698 (0), 19 jaar geleden

Bij mijn Astra 1.4 zit hij onder de bobine, maar bij een 1.6 waarschijnlijk bij of in het onstekingshuis,Opeltje zal dit wel weten.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Verdeelkap eraf rotor eraf afdekkapje eraf daar zit ie onder (zwart blokje met 1/2 stekkers erop

yvca (0), 19 jaar geleden

Ok, bedankt ik ga het volgend weekend gelijk proberen.

Eelco2636 (0), 19 jaar geleden

De ontstekingmodule zit op het schutbord. Deze werkt samen met een sensor die bij je verdelerkap zit, en met oa ook de luchtmassameter en de stappenmotor.

Ik heb een vergelijkbaar iets gehad, bij mij liep de motor af en toe 2000 toeren en dat kwam door een slechte kabelverbinding bij de stappenmotor, bij mij zat er gewoon een breukje in en sloeg het blok op een noodloopstand. Beetje wriemelen en dan ging het weer even. Later heb ik er een nieuw stekkertje en kabeltje aan gezet.

yvca (0), 19 jaar geleden

waar zit deze precies op het schutbord? Ik heb alleen een relais voor het inspuitsysteem en een brandstofpomprelais op het schutbord zitten (volgens mij). (Brandstofpomprelais is inmiddels vervangen, zonder resultaat).

Eelco2636 (0), 19 jaar geleden

Dan heb je vrees ik weer een andere versie, er zijn meerdere versies, twee ken ik, heb een 89-er gehad en nu ben ik een 92-er aan het opknappen en die laatste heeft het hele handeltje op de plek waar vroeger de verdeler zat, zit nu een soort dis module.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit de module niet in de verdeler dan.

yvca (0), 19 jaar geleden

Ja, volgens mij onder in de verdeler. Klopt het trouwens dat er aan de buitenkant van de verdeler een stekkerverbinding zit, maar geen stekker....en dat deze stekkerverbinding weer aansluit op de module..?
Ik ben trouwens ook nog bezig met de benzinepomp (rechtstreekse (gezekerde) verbinding op de accu...) misschien dat mijn alarm storing geeft...Laat nog weten hoe het afloopt....
gr.Ivo

Eelco2636 (0), 19 jaar geleden

hmm wellicht dat er wel een stekker op hoort en dat ie daarom niet goed loopt. kan me niet

yvca (0), 19 jaar geleden

Hallo allemaal, enige tijd geleden heb ik hier melding gemaakt van een afslaande motor van een Corsa GSI c.1.6SEI uit 1991.
Toendertijd heb ik de brandstofpomp direkt op de accu aangesloten EN ik heb mijn (vervangen) verdelerkap schoon- en drooggemaakt (zat nl vocht in) en afgeplakt met pvc tape. Ik heb het vermoeden dat met name het laatste de boosdoender is, mogelijk de verkeerde verdelerkap verkocht door de dealer?? Sindsdien heb ik geen probleem meer gehad met het stationair lopen / afslaan e.d., hij loopt weer als een zonnetje.
In ieder geval bedankt voor het meedenken.....
Gr.Ivo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.