Opel Corsa: afslaan motor tijdens rijden+ratelend geluid

Bouwjaar: 2003

Ik heb een opel corsa 1.0 bouwjr sept 2003 ,handgeschakeld, benzine, 20.000km op de teller. Motor maakt ratelend geluid als deze in z'n vrij of in 1e versnelling staat. Tijdens het rijden op de snelweg is het nu al regelmatig voorgekomen dat de motor afslaat en gelijk weer aangaat. Ik reed toen 120 km/pu en de kilometerteller ging naar 0 km/pu, radio ging uit, en het motorstoringslampje ging branden. De motor slaat ook gelijk weer aan en je rijd weer gewoon verder. Je zit dan echt zowat met je hoofd tegen de voorruit aan als dit probleem zich voordoet. Ook voel je dat de motor af en toe inhoudt (net of je in een automaat rijdt en er wordt geschakeld).Motorhuis kan storing niet uitlezen omdat het motorstoringslampje te kort blijft branden en deze de gegevens niet opslaat. Wie weet wat er met mijn opeltje aan de hand is??

bottemanne

Geplaatst door bottemanne (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Gezien het feit dat een aantal functies tegelijk uitvallen (motor, radio, kilometerteller) denk ik aan een elektrische storing in de voeding. Net alsof een relais uitvalt of de accuklem niet goed vast zit. Kan ook in contactslot zitten. Kan ook een aarde probleem zijn met dezelfde oorzaak; niet goed vastzitten. Het storingslampje gaat dan niet branden omdat er een storing is maar omdat er net (weer) kontakt gemaakt is.
Kortom: kontaktslot, relais en bedrading kontroleren.

ceesie1583 (0) PRO, 18 jaar geleden

Afslaan stekker achter dashbord zit te los in de dashbord klokken
groetjes ceesie

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

idd stekker achter het instrumenten paneel slechte ver binding

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.