Opel Astra: afslaan op lpg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: C18XEL

Deze auto valt op de meest willekeurige momenten stil op gas, vooral bij het afremmen en koppelen. Op benzine loopt hij normaal gesproken goed, echter wanneer de storing zich voordoet en overgeschakelt wordt naar benzine zet de storing zich nog enige tijd voort, dus ook op benzine. Wanneer de auto afgekoelt is en men vertrekt op de stand benzine dan is het probleem verdwenen. Bij overschakelen naar lpg doet zich de storing echter weer voor. Heeft iemand een idee in welke richting dit gezocht moet worden??

jan4911

Geplaatst door jan4911 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

vraag: is het een orginele lpg installatie ?

jan4911 (0) PRO, 15 jaar geleden

Was ik vergeten te melden. Het betreft een koltec EGI gassysteem dus origineel opel

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

het vervangingskasje voor het lambda signaal wil nog wel eens voor problemen zorgen.
heb je de EGI installatie al uit laten lezen?

jan4911 (0) PRO, 15 jaar geleden

Lpg installatie heb ik uitgelezen. Gaf geen storing aan. Ook het lambdasignaal was goed.Zit trouwens geen apparte lambda-simulator in deze installatie. Ook de auto zelf geeft geen foutcodes aan enkel welke gerelateerd zijn aan de lpg installatie.

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Belangrijk is om te ontdekken wát er precies uitvalt. Is het inderdaad de brandstof of is wellicht de bobine en/of het ontstekingsmoduul niet braaf meer?

Loop alle stekkerverbindingen eens goed na, soms kom je tot leuke ontdekkingen.

jan4911 (0) PRO, 15 jaar geleden

Vandaag ontdekt dat het brandstofrelais loeiheet wordt, maar alles wat hij aanstuurt (pomp,stationairmotor,verwarmdelambdasonde,injecteurs)lijkt normaal te functioneren. Ook alle massaverbindingen gecontroleerd. Probeer eens wat een nieuw relais doet, al kan ik de storingen die optreden niet hiermee in verband brengen. Wat hij ook doet is het toerental omhoog gooien door de stationairmoter open te sturen.
Wordt vervolgt.

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

relais verdeelhuis afsluiter van lpg instalatie vervangen lost vaak deze problemen op. ook het reinigen van het verdeelhuis is vaak de moeite waard...

jan4911 (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb pomprelais vervangen en tot nu toe is de storing niet meer opgetreden.Het gasverdeelhuis is ook al gereinigt, was het eerste waarvan ik dacht dat daar de oorzaak zou liggen. Wat hij nog wel doet is het toerental omhoog gooien. Alles nagelopen op aanzuigen van valse ucht maar helaas. Als ik de omloopmotor losgooi loopt hij echter wel perfect op zowel benzine als op lpg.Stationair draait hij dan 800 toeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.