Opel Astra: Brandstofwijzertje geeft verkeerde info

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Hoi,

Heb even een vragje over de benzinewijzer. Zover ik weet zit er in op mijn astra ( Astra G 1.8 Sport ) een tank met een inhoud van 55 liter. Nou is het zo dat als ik hem 30 liter vul ( en hij was al dik in het rood ) dan geeft mijn wijzertje aan dat die bijna vol is wat ik me niet kan voorstellen aangezien er dan nog rond 20 liter in zou moeten kunnen. Maar hij komt al voorbij de voorlaatste streep.

Bij het starten van de auto wil de wijzer ook af en toe andere stand aangeven dan de laatste keer. Het scheelt enkele milimeters meestal.

Ik heb hem nog niet volgetankt. Dat ga ik vandaag proberen te doen ( was te laat voor werkt dus maar 30 liter getankt bij snelpomp hehehe ) maar dit vind ik op zich vreemd.

Weet er iemand wat een Astra G 1.8 Sport ongeveer verbruikt en misschien dat andere mensen ook zo iets hebben gehad???

Alvast bedankt

Groet,

Ivan

Zamboni

Geplaatst door Zamboni (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Brandstof meters van Opel hebben de neiging om heel lang op vol te blijven staan, dus als je er 30 ltr in gooit zal de meter ook al op +/- drie-kwart staan.

Verbruik ligt voornamelijk aan je rechter-voet.

Zamboni (0), 15 jaar geleden

Hoi,

Dat het verbruik aan mijn rechtervoet ligt dat begrijp ik :).
Ik rij meestal 100 of 120 in NL soms harder maar meestal niet meer dan toegestaan.

Ik weet wel dan hij boven 3500 toeren meer wilt drinken dus vandaar :)

Maar ik was gewoon verbaast over dat wijzertje omdat die dus idd bijna vol aangeeft terwijl dat zeker niet het geval is.

Bedankt voor de reactie.

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Metertjes willen nog wel eens afwijken. Bij mijn Mitsubishi houdt de meter bij 16 liter inhoud vol (kan 60 in) dat hij halfvol is. Ik gebruik nu de gemiddeldverbruiksmeter en de kilometerstand om ruwweg te bepalen hoe vol of leeg de tank is. En dat klopt vrij aardig.

mvrgr
Peter

Paul(B) (0), 15 jaar geleden

ik denk dat tankinhoud astra 52 liter is ok zelfs 51 liter, als mijn naaldje exact in de helft staat krijg ik er bijna 30 liter in wat wil zeggen dat de onderste helft van het aanwijsgebied veel minder brandstof vertegenwoordigd dan de bovenste. Eens het naaldje onder de helft zakt het veel vlugger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.