Opel Astra 1.4: Afslaan van de motor

Bouwjaar: 1994

Hallo allemaal, ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Ik heb namelijk het volgende probleem.

Af en toe, (alleen) wanneer de auto net is gestart en wegrijdt dan slaat hij bij het eerste punt dat de auto bijna stil komt te staan (bijvoorbeeld bij een bocht of voor een rood stoplicht)af! De auto kan dan niet weer gelijk starten. Pas na een minuut wachten, een paar keer proberen en veel gas geven, gaat de motor weer draaien.

Ik hoop dat iemand een oplossing voor dit probleem heeft.
Alvast bedankt

dijkman

Geplaatst door dijkman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

mogelijk temperatuur sensor defect.

dijkman (0), 19 jaar geleden

Hoe is dit dan te controleren of hij stuk is of niet. Mijn temperatuurmeter geeft gewoon de goede temperatuur aan.

Als je temperatuur sensor defect is zou het probleem dan niet altijd voor doen. Dit is namelijk niet het geval. Het komt namelijk af en toe voor dat hij uit slaat.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

motor temp meter sensor en sensor voor temp meter zijn verschillende sensoren.

dijkman (0), 19 jaar geleden

Maar kan je me vertellen wat de temperatuur sensor van de motor met het afslaan van mijn motor te maken heeft?? Ik begrijp de oorzaak dan niet?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

De temp sensor met de temp van de koelvloeistof als deze een verkeerde waarde doorgeeft past het motormanagement de hoeveelheid ingespoten brandstof daar op aan maw dan verzuipt de motor.

Hans

dijkman (0), 19 jaar geleden

Maar hans,

in mijn geval verzuipt de auto niet. Als de motor afslaat kan ik hem niet gelijk gestart worden, hij maakt waarschijnlijk dan geen vonk. Maar als ik heel even wacht met her starten (+/- 30sec) dan start hij weer. Ik moet dan wel uitkijken dat hij dan weer niet gelijk afslaat.

Zou het kunnen dat door een verkeerde waarde van de temp sensor de benzine toevoer plotseling gestopt wordt en de motor daardoor afslaat??

Of Heeft het dan toch een andere oorzaak.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Jeroen,
Als de motor verzopen is kun je hem niet gelijk starten dan moet je wel even door starten De benzine toevoer word niet gestopt door een verkeerde waarde van de temp sensor.
Je hebt het er over dat hij waarschijnlijk niet vonkt probeer daar nou eens achter te komen of dat ook werkelijk zo is want anders blijft het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Hans

dijkman (0), 19 jaar geleden

Hans,
ik zal eens kijken of ik daar achter kan komen.

In ieder geval bedankt.

Jeroen

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

is het opgelost?

dijkman (0), 19 jaar geleden

We hebben nog steeds niet de oplossing kunnen vinden. We zijn er wel achter dat het iets elektrisch is. Waarschijnlijk moeten we toch naar de dealer om een diagnose test te laten uitvoeren.

Waarschijnlijk geeft een van de sensoren een fout melding en slaat daarom de motor uit voorzorg uit. Dit om het stuk lopen van de motor te voorkomen.

Als het goed is kunnen ze bij de dealer precies zien welke foutmeldingen hij heeft gehad. En dan het goede onderdeel vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.