Opel Overig 1992: afstellen van de Nokkenas

Bouwjaar: 1992

Bij het vervangen van de tuimelaars van een 1.7 dieselmotor is het tandwiel van nokkenas verwijderd waardoor ik hem dus niet met merktekens op tijd kan zetten. Ik heb de eerste nok van de eerste cilinder gelijk gezet met het huis. Helaas blijven de kleppen tegen de zuigers komen. Weet iemand hoe de nokkenas weer op tijd kan zetten?

sebastian_75

Geplaatst door sebastian_75 , lid sinds 19 jaar geleden

9 Reacties

Opeltje PRO, 19 jaar geleden

doormiddel van speciaal gereedschap kan je de boel op tyd zetten. overigens is er ook gereedschap voor om zonder de nokkenas te verwijderen de tuimelaars te vervangen.sebastian_75, 19 jaar geleden


ik ken het speciaal gereedschap KM 661, is dit ook mogelijk zelf te fabriceren? Waar zou ik het kunnen kopen? Wat zijn de afmetingen hiervan?


Sebastian

Opeltje PRO, 19 jaar geleden

de afmetingen ed weet ik zo niet. en zelf maken lijkt me lastig. probeer het eens bij de brezan...deze heeft ook speciaal gereedschap van bv midlock.NukeY, 19 jaar geleden

Tandwiel v/d nokkenas kan toch maar op 1 manier teruggezet worden. Dus gewoon terugzetten en nokkenas en krukas op de merktekens zetten en alles weer vastzetten. KlaarOf is dit niet wat je bedoelde ?

sebastian_75, 19 jaar geleden

Wanneer ik de bout van het tandwiel op de nokkenas los draai kan ik de nokkenas in verschillende standen zetten zonder de distributie te ontspannen. Er zijn geen spiebanen op de as. Er staan wel wat rondjes in het midden van het tandwiel. Op de as zit ook een gat maar dit lijkt mij geen markering.

Opeltje PRO, 19 jaar geleden

tandwiel is conich en kan daarom op elke willikeurige stand gemonteerd worden. speciaal gereedschap is nodig.


Opeltje PRO, 19 jaar geleden

is het gelukt??NukeY, 19 jaar geleden

Bij mijn kadett kan ik het tandwiel er maar op 1 manier op zetten. Dus zal wel anders zijn dan bij het blok waar het over gaat, mijn excuses

sebas10817, 19 jaar geleden


De timing gaat als volgt:

http://www.sealey-tools.co.uk/instructio...Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.