Opel Zafira: Airbag dekesel verwijderen ja/nee

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2-V16

Opelaars,

Kan ik zonder problemen het airbag afdekplaatje verwijderen welke gemonteerd zit aan de zijkant van de rugleuning (de kant waar je tegenaan kijkt als je het portier opent)
De bekledingstof van de stoel kruipt hier een beetje onder het bedoelde deksel uit, ik wil deze stof opnieuw vastzetten.

Hoor graag van jullie,
Gr. Ron

Zafira-Kick

Geplaatst door Zafira-Kick (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MiniJack (0), 17 jaar geleden

Ron,

Het plaatje is alleen een afdichting. Wanneer je op safe wilt spelen, maak je de accu massa even los.
Je kunt daarna het best de achterste harde bekledingsschaal (ws met bagagenetje) loswurmen. Ik geloof dat die niet geschroefd zit, maar geklemd. Voorzichtig trekken dus.

Je kunt daarna heel goed zien hoe de "constructie" van de airbag zit. Volgens mij zit de unit geschroefd tegen de leuning aan.

Succes!



NB Ik heb ervaring met een Elegancestoel uit 2000, wellicht is die van jou net even anders

Zafira-Kick (0), 17 jaar geleden

Hallo Jack,

Bedankt voor je reactie ik ga er mee aan de slag. Ik was even bang dat de airbag misschien zou klappen bij het verwijderen van het afdekplaatje.

Vr.gr. Ron

MiniJack (0), 17 jaar geleden

Blijf wel voorzichtig te werk gaan. Het blijft gevoelig materiaal! Ook wel oppassen voor statische electriciteit. Aard jezelf even voor het aanraken van de verbindingen.

Mocht je de stekkerverbinding los moeten maken: check dan goed de aansluiting bij het weer vebinden. Anders blijf je vervelende storingsmeldingen houden. Zo'n rood lampje dat aan blijft links bovenaan is ook niet prettig. En: het hele systeem is dan uitgeschakeld.

Succes,

Jack

Zafira-Kick (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de aanvulling Jack.

Gr. Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.